Fredrikstad foregangsklubb da Regjeringen ga 5 millioner til gatelagprosjekt

20131206-213339.jpg

Regjeringen støtter gatelagprosjekt
Fredrikstad startet med å gi rusavhengige et fotballtilbud. Nå følger regjeringen og andre toppklubber opp. Stortingspolitikerne Kari Kjønnas Kjos (Frp),Tone Wilhelmsen Trøen (H), Ketil Kjenseth (V) og Olaug Bollestad (KrF), støtter alle opp om regjeringens bevilgning på 5 millioner kroner til prosjektet melder Fotball.no

To år siden
For to år siden startet Fredrikstad Fotballklubb opp sitt gatelagsprosjekt – et viktig prosjekt og tilbud til rusavhengige i byen. Nå to år etter kan man vise til fantastiske resultater for FFKs gatelag. – Vi sa til oss selv at hvis vi kunne få en av disse tilbake i samfunnet og fast arbeid ville vårt mål være oppnådd. I dag er tre av dem som har vært med på gatelaget tilbake i hverdagen, sa Markus Ringberg på gårsdagens pressekonferanse i Norsk Toppfotballs lokaler på Ullevaal Stadion.

Å gi innhold
– Vi bidrar med å gi de rusavhengige tilhold, rutiner, ikke minst noen som følger dem opp. Vi skal gi dem muligheten til å komme tilbake til hverdagen, til et vanlig liv. Fotballen er bare en liten del av det, sa Ringberg. – Vi i Fredrikstad fotballklubb hadde planene klare for å starte opp et gatelagsprosjekt tidlig i 2011-sesongen, men vi hadde dessverre en for anstrengt økonomi og prosjektet ble med tungt hjerte lagt i skuffen. Litt senere på sesongen kom Johan Andresen og Ferd på banen og finansierte oppstarten av prosjektet i Fredrikstad. – Andresen og Ferd har vært fantastiske til å følge opp prosjektet og de ga oss den starthjelpen vi og gatelagsfotballen i Norge trengte ved å tro på vårt prosjekt fortalte Markus Ringberg. Derfor har regjeringen nå bevilget fem millioner kroner til prosjektet

Imponert over det som er oppnådd i Fredrikstad
– Bakgrunnen for det er at vi ønsker å få i gang tilsvarende opplegg flere andre steder i landet. Vi er imponerte over gatefotballslaget og hva de har oppnådd i Fredrikstad, og vi er også kjent med at det er flere som ønsker å starte opp med tilsvarende gatefotballslag. Det ønsker vi å bidra til, sier Kari Kjønaas Kjos (FRP), leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget. – Regjeringen har bevilget en tilleggspott til frivilligheten på 20 millioner kroner, hvor vi har øremerket fem millioner til dette prosjektet fortsetter Kjos.


Via Fotball.no