februar 01

Nå er besøkende velkomne igjen

Etter flere uker med besøksrestriksjoner på grunn av influensa og norovirus, er nå sykehuset på Kalnes åpent for vanlig besøk igjen. 

​Allerede i uke 43 kom den første influensaprøven som var positiv inn til sykehuset. Sesongen toppet seg rundt juletider da det i uke 51 ble registrert hele 127 positive prøver. Nå nærmer en tøff influensasesong seg slutten skriver sykehuset på sine nettsider.

– Den siste uken er det kun registrert 24 positive influensaprøver i hele Østfold, sier avdelingssjef Jon Birger Haug i avdeling for smittevern.

Influensaen har vært langt mer hissig denne sesongen enn for et år siden, og den slo til tidligere enn i fjor. Den mest intense uken i forrige influensasesong var uke seks i fjor, da kom det inn 48 positive prøver til sykehuset.

Måtte innføre restriksjoner

Før jul ble det innført besøkstopp på føde-barsel og nyfødtintensiv. I januar ble det også innført begrensninger på besøk i resten av sykehuset på Kalnes.


Forsatt restriksjoner

Fortsatt er det besøksrestriksjoner på nyfødtintensiv for å beskytte de minste mot smitte. Føde-barsel er nå åpent for besøk som resten av sykehuset på Kalnes.

Vær nøye

Sykehuset Østfold oppfordrer fortsatt alle pasienter og besøkende å være nøye med håndhygiene. Det finnes hånddesinfeksjonsmiddel i vestibylen og i behandlingsområder.


Input via : sykehuset Østfold