februar 08

Sykehuset Østfold har landets første og er blant de første i verden, med digital PET/CT

Radiograf Arve Ludvigsen, seksjonsleder Hanne Walther, fagansvarlig bioingeniør Tone Marie Bergstrøm og bioingeniør Caroline Schrøder Brynildsen er glad for at de endelig kan ta i bruk digital PET/CT.Høyteknologisk skanner tatt i bruk

Sykehuset Østfold har landets første og er blant de første i verden, med digital PET/CT. – Det åpner seg helt nye muligheter, sier seksjonsleder Hanne Sofie Walther ved nukleærmedisin.

Ny digital PET/CT

​Denne uken kunne nukleærmedisinsk seksjon ønske den første pasienten velkommen til undersøkelse i sykehusets nye digitale PET/CT skriver sykehuset på sine nettsider

  • Det er helt fantastisk, sier Walther, som er svært stolt over at Sykehuset Østfold nå har fått maskinen på plass. Fra november 2015 har en lånt analog PET/CT vært i bruk, men med den nye digitale utgaven blir det langt bedre.
  • Vi er først i landet, og blant de første i verden som har en slik maskin. Dette er det mange som har jobbet lenge for, og nå er den endelig her, sier Walther fornøyd.


Stort bruksområde

Maskinen er den mest avanserte innen kreftdiagnostikk, og har et stort bruksområde.

  • Det er først og fremst en styrking av kreftdiagnostikk. Kreftspesialistene er de som umiddelbart vil kunne dra nytte av gevinsten ved den nye digitale PET/CT-maskinen, sier avdelingssjef Eivind Reitan i avdeling for bildediagnostikk.

Den nye maskinen er mye raskere, og Hanne Walther håper det gir en mulighet til å ta imot 10-12 pasienter daglig, mot 6 som har vært vanlig til nå. Videre er maskinen mye mer robust og har en sikrere teknologi.

Digital PET/CT har veldig høy bildekvalitet, og fanger opp endringer i kroppen og sykdomsutvikling på et mye tidligere tidspunkt.

Reitan understreker at de vil prioritere å bruke maskinen på områder hvor den har størst nytteverdi. Infeksjoner og hjerte er aktuelt, og også nevrologi, psykiatri og revmatologi er områder hvor og PET/CT kan brukes fremover. Maskinen gir dessuten helt nye muligheter i tilknytning til forskning.

 

Her kan du lese mer på sykehusets egne nettsider..


Foto / input via : sykehuset Østfold