mars 07

Stor interesse for Østfolds største jobbintervju. Satser på en innholdsrik dag på Inspiria 22.mars

Både elever som ønsker læreplass og bedrifter som søker lærlinger kan se fram til en innholdsrik dag på Inspiria 22.mars skriver Østfold fylkeskommune.

  • Det er godt trøkk. Vi er svært fornøyd med oppslutningen så langt, og ennå er det mulighet for å melde seg på, sier Katrine Gustavsen i opplæringsavdelingen til Østfold fylkeskommune.

22.mars

22.mars er det for fjerde året på rad tid for Østfolds største jobbintervju på vitensenteret på Grålum. Her kan bedrifter som søker lærling og ungdom som søker læreplass møtes. Så langt har nesten 100 bedrifter meldt seg på, og i overkant av 900 elever har meldt sin ankomst. Dermed ligger man godt i rute til å få tilsvarende oppslutning som i fjor. 

Til jobbintervjuet i 2016 møtte totalt 900 elever, 100 lærere og 180 bedriftsrepresentanter fra 100 bedrifter. 

Bred representasjon

Østfolds største jobbintervju har blitt et svært vellykket arrangement. 96 prosent av bedriftene som deltok i 2016 meldte fra at de også ville delta i 2017.

  • VI ser at det er stor og bred representasjon fra både kommuner og bedrifter i fylket vårt. Det er svært gledelig, sier Katrine Gustavsen. 

Samtidig ser hun gjerne at det blir enda bedre deltagelse innenfor noen fagfelt og geografiske områder.  

  • Vi skulle gjerne hatt enda flere kommuner og bedrifter fra Indre Østfold til stede. Vi ser også at det foreløpig er litt få bedrifter som representerer salgsfaget, forteller Gustavsen

– Husk CV

Møtene mellom bedriftene og elevene blir arrangert som såkalte SpeedDater – i form av jobbintervjuer – hvor bedrifter får møte aktuelle kandidater direkte. Man får med andre ord begrenset tid til å gjøre inntrykk på en framtidig arbeidsgiver, og seksjonssjef Kristin St Hilaire ved fylkeskommunens opplæringsavdeling har derfor en svært viktig oppfordring til de rundt 900 elevene som er påmeldt.  

  • Husk å være godt forberedt. Dere må huske CV med bilde. Bedriftene møter kanskje 15 elever på svært kort tid. Dersom de etter at samtalen er over ikke har CV eller bilde er det ikke alltid like lett å huske hvem man har snakket med, sier St Hilaire.   

Påmelding

Det er gratis å delta på Østfolds største jobbintervju. Du kan melde på din bedrift her.

Aktuell link