juni 13

Sommeren 2017 blir det rekordhøy trafikk på Avinor Oslo lufthavn med fredag 16. juni som den store utfartsdagen.. 

Denne sommeren er det mange reisende til og fra Norges hovedflyplass (Foto: Avinor Oslo lufthavn/Espen Solli)

Rekordhøy trafikk i sommer

Sommeren 2017 blir det rekordhøy trafikk på Avinor Oslo lufthavn med fredag 16. juni som den store utfartsdagen. Da er det forventet over 100.000 reisende til og fra Norges hovedflyplass.

  • Vi står foran en sommer med mange reisende og mye bagasje, noe som gjør det lurt å beregne litt ekstra tid. Det som skiller denne sommeren fra andre er at det er jevnt høy trafikk fra slutten av juni og gjennom hele juli. Derfor er vi ekstra glade for at nye Oslo lufthavn har åpnet og at vi har større arealer å tilby alle de reisende, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen. 

Skru av autopiloten – følg med på skiltingen

Den offisielle åpningen av nye Oslo lufthavn er overstått og de nye passasjerområdene er satt i full drift. Reisende med SAS og Norwegian skal blant annet benytte seg av hver sin del av avgangshallen og flyplassen tilbyr nå 11 ekstra løp i sikkerhetskontrollen.

Men det aller viktigste rådet til de reisende denne sommeren er å skru av autopiloten og følge med på skiltingen på flyplassen.

  • Vi har nesten doblet vår terminalstørrelse, og det er mye nytt man må forholde seg til på flyplassen. Vi takker alle reisende for tålmodigheten og håper de gleder seg over alt det nye som har åpnet i løpet av året, sier Andersen.

Sikkerhetskontrollen

I sikkerhetskontrollen sparer man mye tid om man ikke å har med seg væske ut over 100 ml. Skarpe gjenstander er forbudt å ta med om bord. Husk også at alt av metall skal fjernes fra kroppen og at PC, nettbrett og fotoutstyr skal ut av bagen ved passering.

  • Hvis alle forbereder seg litt før de kommer frem til skranken i sikkerhetskontrollen kan det bidra til å korte ned kø-tiden, oppfordrer Andersen.

De som benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, oppfordres til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at dette ikke henger seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder da spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Reise med barn i sommer?

Familieslusene i sikkerhetskontrollen er populær, og kan brukes av alle som reiser sammen med barn under 12 år. Barn som reiser alene kan også benytte seg av dette.

Når man har passert gjennom sikkerhetskontrollen kan reisende benytte seg av barnevogner. Disse er gratis og kan settes igjen ved den aktuelle gaten man reiser fra.