juni 19

Reiser til katastrofeområdene for å hjelpe.  Har mottatt «Florence Nightingale-medaljen»

En ekte Florence Nightingale

Ved krig, når jordskjelv rammer og når epidemier bryter ut; da reiser intensivsykepleier Birgitte Gundersen til katastrofeområdene for å hjelpe. Nå har hun mottatt Florence Nightingale-medaljen for sin innsats skriver sykehuset Østfold på sine nettsider. Medaljen fra Røde Kors er den høyeste internasjonale prisen en sykepleier kan få.

Birgitte Gundersen med medalje og diplom

Florence Nightingale-medaljen blir i år delt ut til 39 sykepleiere fra 22 land, og Birgitte Gundersen er den eneste fra Norge.

Medaljen deles ut annet hvert år til sykepleiere som gjennom sitt arbeid for Røde Kors har «vist eksepsjonelt mot og hengivenhet til de sårede,syke og funksjonshemmede, eller sivile ofre for en konflikt eller katastrofe». Mottakerne er blitt valgt av den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC), men nominert av de nasjonale Røde Kors- og Røde Halvmåne-organisasjonene.

Intens jobb

Det var aldri i Birgitte Gundersens tanker verken at hun skulle bli nominert eller at hun skulle motta denne prisen. Det er hele åtte år siden medaljen ble delt ut til en norsk sykepleier.

  • Jeg ble overrasket. Og både stolt og ydmyk. Men samtidig er det litt rart å få en pris for en eksepsjonell innsats. Jeg har jo bare gjort jobben min. Jeg får tenke at jeg mottar den på vegne av alle oss som reiser ut, sier hun.
  • Vi jobber intenst når vi er ute på oppdrag. Men det er dette som er livet mitt. Det er her jeg virkelig kan gjøre en forskjell. Om vi kommer eller ikke, betyr liv eller død for de som trenger hjelp, sier hun.

Her kan du lese mer på sykehusets nettsider.  / foto / Input / utdrag via sykehuset Østfold