oktober 08

Premiere for «Vinterdrømmen». Sa opp jobben og dro til fjells..

Jens har sagt opp jobben og drar alene til fjells. Økonomen vil se om han klarer seg gjennom den tøffe vinteren i Sylan.

FOTO: PRIVAT

Drømmen

Jens Kvernmo (31) lever ut drømmen om å bo i fjellet en hel vinter. Han feirer jul, trosser storm og uvær, jakter på rev og flotte naturopplevelser i fjellområdet Sylan i Trøndelag – et område han aldri har vært i før.

Ungkaren flakker rundt og bor delvis under tak i hytter og naust, delvis i telt og under åpen himmel. Han besøker også gjerne turistforeningshyttene i området, for tenk om det dukker opp noen damer ?

Å drive jakt og fangst på pelsjegervis er ett av målene. Men det skal vise seg å bli vanskeligere enn han hadde trodd.

Jens har solid ballast, blant annet som skarpskytter i Afghanistan, men nedturen han opplever med dårlig fangst og fiske tidlig på turen, gir ham en skikkelig smell. Flere ganger er han på nippet til å pakke sammen og dra hjem.- Å være mutters alene gjennom fire lange måneder er tøffere enn folk tror, sier han.

Men den tunge tida er glemt når vårsola dukker opp i fjellet, når solbrillene kommer på plass og ikke minst når reinen vender tilbake til kalvingsområdene i Sylan og Jens får oppfylt drømmen om å være med.

I det første programmet får vi se hvordan julaften i en gapahuk under stjernene blir en sterk opplevelse for ungkaren. I neste program blir livet i ensomhet i et naust midtvinters hardere enn Jens hadde trodd, mens han i tredje program blir satt ut av damene som dukker opp.

Sendes

NRK1 tirsdag 10. oktober kl 20.25