oktober 09

Har brukt 3 millioner på å utvikle Sykkeldekk – nå er det endelig i butikkene. Gründere fra NTNU..

Det var topp stemning da den første forsendelsen med reTyre Urban Winter kom i september 2017.

Gründere

De siste årene har en gjeng med Gründere fra NTNU utviklet et innovativt sykkelpiggdekk med glidelås. Nå, 3 år og 3 millioner kroner i utviklingskostnader senere, er dekket reTyre Urban Winter endelig i butikkene.

Året er 2014, og studenten Paul Magne Amundsen er lei av dyre piggdekk som er tungvint å ta av og på sykkelen, og som slites raskt ned med skiftende værforhold. Han får da en ide om en kjetting løsning til sykkel. Vi hopper frem til oktober 2017. Paul Magne er ferdigutdannet sivilingeniør med master i prosessteknologi, og kjettingen har blitt til et innovativt piggdekk, som festes utenpå sommerdekket ved hjelp av en. Dekket heter reTyre Urban Winter, og produseres og settes sammen i Kina før det blir fraktet med fly til Norge og ut til butikker og privatkunder.

XXL og Sport1 på kundelisten

Gründerne i selskapet har bevisst valgt seg ut noen få partnere å selge dekket til i starten. Dette for å sikre en strømlinjeformet produksjon.

– Vi startet med XXL og Sport1, og takket nei til andre interessenter i markedet. På denne måten har vi kunnet skalere uten at utfordringene har skapt alt for store forsinkelser utover det man måtte kunne forvente av en oppstart, forteller han videre. Etter å ha testet produksjonen i mindre skala og justert detaljene, er nå produksjonen firedoblet, og det åpnes opp for at andre butikker også kan kjøpe dekket.

– Vi kan nå levere ganske store volum på en måneds varsel, og målet er at leveringstiden skal ned til 3 dager for privatkunder som kjøper via nettsiden, og 1-2 uker for større kunder, sier han.

Utfordringer i kø

Opprinnelig var planen å lansere dekket allerede i fjor høst, men dette måtte utsettes da man kom frem til at det var behov for en bedre produksjonslinje i Kina. – Det har vært en lang og utfordrende reise. Vi har bokstavelig talt bodd i Kina i sommer sier Paul etter fire turer til kina og til sammen to måneder med opphold, og legger til at det er en utrolig følelse å oppleve at alle utfordringer er løst, og at det er nå eventyret virkelig begynner.

Skal erobre verden

Alexander Gjendem Gjørven ble i sommer hentet til selskapet for å ta reTyre Urban Winter ut i markedet.

  • Vi starter i Norge og Sverige, men skal ut til deler av Europa samt Nord-Amerika allerede neste år. Jakten på internasjonale distribusjonspartnere er allerede i gang, men hovedfokuset nå er å håndtere all etterspørselen, og sikre at alle som ønsker å få tak i reTyre i Norge og Sverige i år skal få det. Vi utvikler også flere produkter basert på patentet, men holder kortene litt tett til brystet om hva det vil innebære. Jeg kan avsløre at 2018 blir et enormt spennende år, avslutter Gjørven.