oktober 09

Norgeslansering av unikt opplæringsprogram for unge sjåfører på Rudskogen..

440 unge sjåfører gjennomfører unikt og gratis kjørekurs

Førstkommende helg skal hele 440 sjåfører i alderen 18 til 24 år for første gang gjennomføre det internasjonale kjøreprogrammet Ford Driving Skills for Life i Norge.

Positiv effekt

Ford Motor Norge og forsikringsselskapet If inviterer interesserte for å se hvordan det praktisk anlagte kjøreprogrammet blir mottatt blant de unge, noe som forhåpentligvis får en positiv effekt på trafikksikkerheten i denne svært utsatte målgruppen.

Statssekretær i Samferdselsdepartementet Tom Cato Carlsen og Rallycross-utøver og Ford Driving Skills for Life Ambassadør Andreas Bakkerud vil være tilstede på Rudskogen Motorsenter på fredag skriver Ford i en melding.

Hva er Ford Driving Skills For Life?

Et opplæringsprogram – som ble utviklet i 2003 av Ford Motor Company og amerikanske trafikksikkerhetsmyndigheter – for å gjøre noe med det høye antallet unge som ble drept i trafikken. Siden har det vært gjennomført av mer enn en million sjåfører mellom 18 og 24 år i hele 37 land.

Hvordan er skadebildet i Norge?

I 2016 ble 20 unge mennesker mellom 18 og 24 år drept i trafikken. 86 ble meget alvorlig eller alvorlig skadet. En ny gjennomgang fra If viser at det er hele 2,5 ganger større risiko for at personer under 21 år blir innblandet i en trafikkulykke enn dem over 25 år. Forskning viser at dette ofte skyldes mangelfulle ferdigheter og umodenhet.

Hva består kurset av?

Deltagerne vil sitte bak rattet med en profesjonell instruktør ved siden gjennom en rekke praktiske øvelser på et avgrenset område. Det legges også stor vekt på å demonstrere hvilke konsekvenser distraksjon som mobilbruk bak rattet kan ha. De unge sjåførene får også ta på seg spesiallagde drakter for å bedre forstå hvilke effekt rus har på deres evner som sjåfører.

Kan forsøke seg på praktiske øvelser

Sammen med Google og det prisbelønte Virtual Reality-studioet Happy Finish, kommer Ford med en VR-app som viser hvor farlig det er å bruke mobiltelefonen og andre forstyrrende elementer mens du kjører.

Den unike appen vil bli brukt i forbindelse med Ford Driving Skills For Life på Rudskogen i helgen, og media, deltagere og inviterte gjester vil få muligheten til å prøve den.

  • Å være involvert i en bilulykke er ofte en opplevelse som endrer deg for livet. Vi håper at denne appen skal vise unge sjåfører et lite glimt av hvor farlig det er å kjøre bil og samtidig la seg distrahere. Vi håper dette realistiske innblikket vil føre til at de kjører sikrere, sier administerende direktør i Ford Motor Norge, Per Gunnar Berg.