oktober 11

Kari Hilde French i samtale med TV2s journalist Fredrik Græsvik på Litteraturhuset..

Skjermbilde via Litthusfred

Samtale

Den 26.oktober kan du høre Kari Hilde French i samtale med TV2s journalist Fredrik Græsvik på Litteraturhuset i Fredrikstad.

Historien

I mai 2009 blir en kongolesisk sjåfør funnet skutt og drept øst i Kongo. Joshua French og Tjostov Moland blir pågrepet og deretter dømt til døden for drapet, noe som i Kongo er ensbetydende med livsvarig fengsel. Tjostolv Moland tok livet sitt i 2013, og det skulle gå enda fire år før Joshua French ble løslatt og kom tilbake til Norge.

Kari Hilde French, mamma til Joshua, har arbeidet utrettelig for å redde sønnen. I 2015 flyttet hun ned til Kongo og jobbet mot myndighetene lokalt i landet og hjemme. Hun fikk 40 minutter daglig med Joshua i fengselet der han sonet under umenneskelige forhold. Hva holdt Kari Hilde French oppe gjennom den lange kampen, gjennom all usikkerheten og i de tunge stundene?

Vi skal få høre en mors historie, fra Tjostolv og Joshua reiste og den lange veien hjem skriver Litteraturhuset i en artikkel

Aktuell link