oktober 12

Drømmer om Europa. Neste år er klubben 10 år..

I 2018 fyller Sarpsborg 08 ti år. Europa kan stå for trappene, men før det – seks enormt viktige eliteseriekamper

I en ny artikkel ser klubben tilbake på historien:

Ny start

Vi skrur tiden ni år og ni måneder tilbake. 15. januar i 2008 markerer en helt ny start i sarpefotballen etter at hardtarbeidende, fotballglade sarpinger helt fra 1999 hadde forsøkt å samle fotballklubbene til ett rike. Sarpsborg 08 ble til.

Og heller ikke det har vært en dans på roser. Det har vært opp- og nedturer. 2009 markerer det kanskje best. Fra nestenkonkurs og treneravgang endte året i et fantastisk kvalifiseringsoppgjør på Fredrikstad stadion. På mange måter vendepunktet i den moderne fotballhistorien i Sarpsborg.

I dag, åtte år senere, står vi midt oppe i den kanskje mest nervepirrende serieavslutningen i sarpefotballens historie skriver klubben videre..

Innspurten..

— Alexander Klaussen i Sarpsborg 08

Vi lever alle i et finalerus. Cupfinalen spilles 3. desember. La oss for en kort periode la den finalen ligge, for mandag kveld kan Sarpsborg 08 ta et nytt steg mot Europa. Drømmen om Europa.

Jeg er selv bare 26 år gammel, men har hørt onkler, foreldre og besteforeldre snakke om at de aldri igjen skulle få oppleve toppfotball i byen sin. Opprykket i 2010 var i seg selv surrealistisk.

6 kamper igjen..

Nå gjenstår det 6 seriekamper og en spennende innspurt. Mandag møter Sarpsborg 08 – Stabæk.

Her kan du lese hele saken via klubben nettsider..