november 06

Slik blir De olympiske vinterleker på TVNorge og Eurosport

– Verdenscupvinteren er i gang, laget vårt er klart for OL, og om 100 dager tennes ilden i PyeongChang. Nå gjenstår bare de siste forberedelsene, så er vi klare for det store eventyret som venter oss 9. februar 2018, sier Carsten Skjelbreid (bildet), som blir TVNorges ansikt utad i PyeongChang. Der skal han lede OL-studio sammen med Anne Sturød.

Døgnet rundt

Både TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport 1 vil vise OL-øvelser døgnet rundt i februar 2018. I tillegg vil alle konkurranser bli vist gratis på Eurosport Player opplyser Discovery.

Norske gull på TVNorge 

Sommeren 2015 ble det klart at Discovery hadde skaffet seg rettighetene til samtlige olympiske leker fra 2018 til 2024 i det europeiske markedet. For norske seeres del betyr dette at de mest prestisjetunge øvelsene blir vist på TVNorge. Kanalen kommer til å sende OL-stoff døgnet rundt fra 9. februar til 25. februar 2018.

– Vi setter opp sendetidene slik at alle de største øvelsene blir vist på TVNorge. De resterende konkurransene vil gå på Eurosport Norge og Eurosport 1, og Eurosport Player vil også være gratis under OL. Vi vil i det hele tatt være til stede på flere plattformer enn tidligere. Vi har for eksempel inngått et partnerskap med Snapchat om formidling av digitalt innhold fra OL. Målet vårt er å engasjere flere unge seere, forklarer Skjelbreid.

Færre øvelser på natten

Sist De olympiske vinterleker ble arrangert i Asia – i Nagano i 1998 – var TV-tidene lite egnet for en norsk døgnrytme. For eksempel ble de fleste langrennsøvelser arrangert midt på natta skandinavisk tid. Dette er betraktelig bedret i 2018. Langrennsøvelsene vil nå starte i tidsrommet 06.00 – 10.30 norsk tid. Skiskyting avvikles rundt lunsj, mens hopperne suser over kulen på ettermiddagen.

– Vi nordmenn er i verdensklasse når det gjelder å se på store idrettsbegivenheter som OL, selv i arbeidstida. Og nå som vi har enda flere skjermer vi kan følge med på, regner jeg med at disse tidspunktene passer godt for det norske TV-publikummet, sier Carsten Skjelbreid.

Når kvelden senker seg over vertsbyen, tar Pål Gordon Nilsen og Susanne Furøy Wergeland over stafettpinnen med daglige studiosendinger hvor dagens øvelser oppsummeres. Hver dag avrundes begivenhetene med kveldsshow på TVNorge. Her vil programlederne Anne Rimmen og Jon Almaas tilby seerne en perfekt miks av sport og underholdning.

– Discovery har satt sammen et A-lag av folk til OL, og jeg gleder meg veldig til å jobbe med kveldssendingene. Hvis utøverne leverer som vi håper, så blir det en kjempefest, sier Anne Rimmen.

Troppen klar

Mens Nilsen, Wergeland, Rimmen og Almaas holder fortet i Oslo, sendes et elitelag av kommentatorer, eksperter og reportere til Sør-Korea for å formidle vinterens største idrettsbegivenhet hjem til norske seere.

**Under langrennsøvelsene skal Åge Skinstad, Vibeke Skofterud og Tomas Northug stå for ekspertvurderingene, mens Jan Christian Bjørn blir hovedkommentator.

**Asbjørn Myhre blir hovedstemmen på skiskyting, understøttet av fagtrioen Morten Hegle Svendsen, Martin Eng og Ann Kristin Flatland.

**«The Attacking Vikings» gjør sitt comeback i alpinbakken: Tom Stiansen, Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus får alle sentrale roller i PyeongChang. Sammen med mangeårig alpinkommentator Håkon Bjercke og reporter Kenneth Fredheim vil de tilby en unik innsikt.

**I hoppbakken er Kjetil Strandbråten og Anders Bardal eksperter, mens Jørn Sundby er hovedstemme i kommentatorboksen.

**Også de øvrige idrettene vil bli formidlet av en miks av nye og velkjente navn. For eksempel vil kommentatorveteranen Arve Fuglum få med seg Mikael Flygind Larsen som ekspert i skøytearenaen, Jørgen Klem og Espen «Shampo» Knutsen tar seg av hockeykampene, mens Helene Olafsen og Andreas Håtveit er med i laget som skal dekke snowboard- og freestylebegivenhetene sammen med hovedstemmen Jonas Greve.