november 08

Dagfinn Enerly er en av finalistene til Østfoldprisen..

Dagfinn Enerly brenner for Østfolds jentefotball. Foto via Østfold fylkeskommune

Å få bidra til å utvikle jentefotballen i Østfold vil gi Dagfinn Enerly stor glede..

  • Jeg har to døtre som spiller fotball, og det å få følge dem i hverdagen, se utviklingen både til deres lag og jentefotballen generelt er veldig gøy, sier Dagfinn Enerly via fylkeskommunens nettsider.

Inspiratoren, foredragsholderen og hjelpetreneren er svært takknemlig for en av tre finaleplasser til Østfoldprisen 2017. De to andre kandidatene er Sten Helberg og Safia Abdi Haase.

Vil gi prispenger til jentefotballen

Nå skal publikum si sitt. 45-åringen er ikke i tvil om hvordan han vil bruke prispengene på 100.000 kroner dersom han skulle bli stemt helt til topps.

  • Skulle jeg være så heldig å vinne, vil jeg bruke pengene på jentefotballen. Det er en satsing som trenger penger, forteller han.

Positiv markedsfører av Østfold

Også fagjuryen har merket seg det store engasjementet

– Dagfinn Enerly markedsfører Østfold på en positiv måte, ved blant annet å arrangere fotballskole, være hjelpetrener og holde foredrag. På en god måte viser han at livet ikke er over, selv om man blir rammet av ulykker. Enerly har sittet 12 år i rullestol. Den tidligere fotballspilleren ble lam fra halsen og ned etter at han brakk nakken under en fotballkamp i 2005. I september i år ble han førstemann som gjennomførte Oslo Maraton i elektrisk rullestol, heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Her kan du lese mer