november 08

Den tiden på året. Sesongstart for skiskytterne om noen dager..

Glad i vinteridrett? Kan bli trivelige dager, og spennende timer når skiløperne er tilbake i sporet for en ny sesong.

Skiskyting

Ole Einar Bjørndalen og Johannes Thingnes Bø får matche seg mot de beste ved sesongstart og Skiskyting på Sjusjøen 17-19.november.

Sesongstart Skiskyting på Sjusjøen byr på tidenes startfelt når skiskytterne starter OL-sesongen på norsk snø. Både herre- og kvinnekonkurransene har med utøverne som preget verdenscupen sammenlagt i fjor.

Aldri før har så mange av verdensstjernene kommet til Sjusjøen, og vi gleder oss til tidenes vorspiel til verdenscupen og OL-sesongen, sier Vegar Rolfsrud, arrangementkonsulent i Norges Skiskytterforbund.

Arrangøren på Sjusjøen er kjent for sine perfekte løyper allerede tidlig på sesongen, og i år skal så nær som samtlige av topp 5-utøverne fra sammenlagtlista fra forrige sesongs verdenscup måle krefter i løypene på Sjusjøen Skisenter Natrudstilen.

Herrene

Det betyr at på herresida så skal Ole Einar Bjørndalen og co prøve å skyve disse bort fra pallen (sammenlagtplassering i verdenscupen forrige sesong):

• Martin Fourcade, Frankrike (1)

• Anton Shipulin, Russland (2)

• Johannes Thingnes Bø, Norge (3)

• Arnd Pfeiffer,Tyskland (4)

• Simon Schempp, Tyskland (5)

På kvinnesida skal Tiril Eckhoff og Marte Olsbu blant annet få teste seg mot disse:

• Laura Dahlmeier, Tyskland (1)

• Marie Dorin Habert, Frankrike (4)

• Dorothea Wierer, Italia (5)

• Justine Braisaz, Frankrike(6)

• Anais Chevalier, Frankrike (7)

Norge stiller fulltallig med elitelandslagene, junior- og utviklingslandslagene. Foruten Norge er følgende nasjoner tilstede med utøvere: Tyskland, Frankrike, Italia, Russland Sveits, Belgia, Polen, Latvia.

  • Med så mange nasjoner og sterke løpere er vi overbevist om at publikum får oppleve en kommende olympisk mester eller to i løypene på Sjusjøen Skisenter Natrudstilen. Med nye varmestuer og oppgraderte publikumsfasiliteter ligger alt til rette for spennende konkurranser og gode opplevelser for store og små på Sjusjøen, sier Rolfsrud.

Foto / Input via Norges skiskytterforbund