november 09

Safia er en av tre finalister til Østfoldprisen..

Safia Abdi Haase. Foto via Østfold fylkeskommune..

Kunnskap

– Det er tre ting som er spesielt viktig for å bekjempe vold mot kvinner over hele verden: Kunnskap, kunnskap og kunnskap sier Safia via fylkeskommunens nettsider.

Safia Abdi Haase, er en av tre finalister til Østfoldprisen 2017. De to andre er Dagfinn Enerly og Sten Helberg. Haase var også blant finalistene i fjor.

En viktig ambassadør

Gjennom en årrekke har 58-åringen kjempet mot vold kvinner verden over utsettes for. Spesielt kjønnslemlestelse har Safia dedikert store deler av sitt liv til å bekjempe.

Det har blant annet resultert at hun har fått Amnesty-prisen og blitt slått til ridder av 1.klasse St.Olavs orden.

Hun har også vært med i utformingen av Regjeringens ”Handlingsplan mot kjønnslemlestelse” og betegnes som en ambassadør i kampen mot vold mot kvinnekroppen

Hun jobber i dag i stiftelsen Amathea  – en landsdekkende helsetjeneste som arbeider i henhold til lov om svangerskapsavbrudd.

– Fantastisk jobb for integrering

Også juryens begrunnelse for finalenominasjonen forteller historien om en kvinne som har aldri har stoppet å kjempe for for at kvinner verden over skal få det bedre.

– Fra hun kom som kvoteflyktning til Norge i 1992 har Safia Abdi Haase gjort en fantastisk jobb for integrering, kulturforståelse og likeverd i det mangfoldige, nye norske samfunnet – og ikke minst arbeidet utrettelig i kampen mot kjønnslemlestelse. Hun sitter i styret i Plan Norge, er ridder av 1. klasse St. Olavs orden og har fått Amnesty-prisen. De som kjenner henne, sier at Safia en varm og god person som gir alt av seg selv, både i Halden, hvor hun bor i dag, og i Norge og Somalia.

Her kan du lese mer via fylkeskommunens nettsider