iØSTFOLD

Sten Helberg jobber for rene strender. Er finalist til Østfoldprisen..

Både renere kyst, og muligheten til å vinne tusenvis av kroner. Sten Johnny Helbergs idé med Kystlotteriet er en vinn-vinn-situasjon for hele Østfold skriver Østfold fylkeskommune i en presentasjon av finalekandidater til Østfoldprisen.

Nå er Sten Helberg en av finalistene til Østfoldprisen 2017. De to andre kandidatene er Safia Abdi Haase og Dagfinn Enerly. 

– Jeg er veldig ydmyk og stolt av å bli nominert. Det er betyr veldig mye å få denne anerkjennelsen. Man flyr ofte mye alene ute i havgapet her, og det gjør også veldig mange andre strandryddere. Det er alle de andre som er her ute og rydder som skal ha kreditten. Skjærgårdstjenesten og alle andre som bidrar så stort for å få dette til å fungere, sier Helberg.

Startet Kystlotteriet

Marint avfall er en av de største pågående naturkatastrofene. Nettopp derfor startet Sten Helberg prosjektet Kystlotteriet, som tar sikte på å rydde kystlinja for marin forsøpling og gi det ny verdi gjennom premiering.

Finalist til Østfoldprisen for andre gang

I år (som i fjor) er Sten Helberg nominert til Østfoldprisen 2017. I nominasjonen av Helberg sto det dette:

«Han har satt forurensingen i havet og i kystlandskapet på kartet både i Østfold. nasjonalt og internasjonalt. En verdig kandidat til Østfoldprisen. En ekte ildsjel, og med en fantastisk innsats for opprydding langs strender i fylket og utenfor».

Foto via Østfold fylkeskommune

Aktuell link