november 14

Åpner bakkene i Trysil til helgen..

Jubel for sesongstart i Trysil. Første bakken åpner på lørdag. Foto: Ola Matsson

Åpner lørdag

Lørdag 18. november klokken 9.00 er det klart for sesongåpning i Trysil. I første omgang åpner bakke 15 og 6-seteren T2 Fjellekspressen. SkiStar sesongåpner også i svenske Vemdalen, og har fra lørdag to av sine fem skandinaviske destinasjoner i gang skriver Skistar i en melding.

Bakke 15 er 2,4 kilometer lang og er alltid den første bakken som er preparert og klar. Driftssjef i SkiStar Trysil, Jan Linstad, forteller at det er mange som venter på å komme i gang med sesongen.

  • Skientusiaster er det mange av og de vil i gang så fort som mulig. I den siste tiden har det vært mange spørsmål og det er alltid godt å kunne gå ut med åpningsdatoen. Veldig mye natursnø har vi ikke fått ennå, men i de kalde periodene har vi produsert bra med kunstsnø. Nå gleder vi oss til å komme i gang, sier han.

Bakke 15 åpner i full bredde og i nedre delen bygges det parkelementer. Avhengig av været håper Linstad at barnebakken i Eventyr også kan åpne lørdag. Med Eventyr åpen kan gjestene som tar turen til Trysil åpningshelga kjøre i overkant av 400 fallhøydemeter åpningshelga.

  • I Eventyr trenger vi litt mer snø, men nå er det bra med minusgrader og vi håper å få det til. Det blir lagt ut informasjon om åpningen fortløpende på våre hjemmesider og i sosiale kanaler, sier Linstad.

Driftssjef Jan Linstad (t.h.) og snø- og bakkeansvarlig Wegard Matsson er fornøyde med å komme i gang med sesongen. Foto: Ola Matsson

«Trysil Ski test»

Helga etter sesongåpningen er det Trysil Ski Test Weekend by Dagens Næringsliv. Det er den årlige skitesthelga der alle som vil kan få prøve sesongens ski- og brettnyheter. Alle de store leverandørene er på plass.