desember 02

Nedtelling til cupfinale. – Vi vil begeistre lokalmiljøet vårt sier Bakke..

Hovedtrener i Sarpsborg 08 Geir Bakke er veldig fornøyd med årets sesong. Nå vil han ta cuppokalen hjem til byen.

Begeistre

  • Et fotballag er til for å begeistre lokalmiljøet sitt og deler av en region. Det har vi klart nå med cupfinale to ganger på tre år og gode prestasjoner i serien. Fotball skaper frustrasjonsøyeblikk, men også entusiasme og begeistring, sier Sarpsborg 08-trener Geir Bakke via fotballforbundets nettsider.

Fornøyd

  • Vi har hatt en progresjon. Det var ok i fjor med 6.plass, men i år har vi scoret flere mål og produsert mer. Vi har klart å stå høyere i banen i store deler av sesongen. Det har gitt oss en del poeng og anledning til å med helt der oppe. Jeg er veldig fornøyd med 2017-sesongen. 3. plass er enormt. Når man gjør de rette tingene viser det at det er mulig å få til noe med litt mindre ressurser også. Nå må vi gjøre klart til Europacup i Sarpsborg. Vi er stolte, men også ydmyke, sier Bakke.

Krevende periode

  • Vi er en utviklingsklubb og et springbrett for å komme seg videre. Spillere blir solgt videre til utlandet og større norske klubber. Sånn vil det sikkert være fremover også, og så kommer det nye spillere inn som vi må utvikle. Det har vi truffet bra på.  Så vet vi det ikke vokser i himmelen og at det blir utskiftninger igjen nå. Vi skal inn i en krevende periode i vinter.

Cupfinale

  • Cupfinalen er den artigste begivenheten i Norge. Det er tradisjoner. Dette skaper en vanvittig entusiasme og stolthet i en arbeiderby som Sarpsborg, sier Bakke.

To ting

  • Det er to ting man kan vinne i Norge, nemlig cupen og serien. Når man har muligheten til å være med i en cupfinale er det utrolig artig. Det viktigste er å nyte det samtidig som man skal ut og spille kampen. Det er klubber som aldri har vært her før, og det er ikke naturlig at vi skal være her annenhvert år. Man må benytte anledning til å frigjøre energi, påpeker han.
  • Det er en helt åpen kamp nå. I 2015 var vi veldig underdog, men det er ikke motsatt nå. Kampen skal spilles på gress og LSK er et gresslag. Så er det umulig å si hvordan en finale vil utarte seg. Det har vi sett fra år til år. Hvem som scorer først, hvem som håndterer den dagen best. For å slå LSK må vi makse og få ut den beste utgaven av oss selv, understreker han.

Aktuell link