desember 06

Stor dag for Sten Johnny Helberg. Mottok Østfoldprisen i dag

Ole Haabeth overrakte prisen til Sten Johnny Helberg. Foto via Østfold fylkeskommune

6. desember mottok en rørt Sten Johnny Helberg Østfoldprisen 2017. Nå fortsetter han kampen mot marin forsøpling. 

  • Jeg er ydmyk, takknemlig og stolt. Denne prisen betyr enormt mye, sier en rørt Sten Johnny Helberg via fylkeskommunens nettsider.

6.desember fikk han det synlige beviset på at han er vinner av Østfoldprisen 2017.Det skjedde under fylkestingets møte på fylkeshuset i Sarpsborg.

– Ringvirkninger over hele verden

Fylkesordfører Ole Haabeth overrakte sjekken på 100.000 kroner, samt diplom og kunstskulpturen som til sammen utgjør Østfoldprisen.

Da Helberg så kom fram til podiet for å ta i mot prisen, var det til øredøvende applaus i en fullsatt sal.

Helberg får prisen sin enorme innsats for å få folk til å plukke søppel i skjærgården.

Marint avfall er en av de største pågående naturkatastrofene. Nettopp derfor startet Sten Helberg prosjektet Kystlotteriet for noen år siden.

Skal motivere

Kystlotteriet skal motivere folk til å rydde søppel i skjærgården ved hjelp av premiering. På denne måten ønsker Kystlotteriet å øke bevisstheten rundt marin forsøpling, og å tilby folk en mulighet til å gjøre en innsats for miljøet gjennom noe som minner litt om en skattejakt.

Juryformann Siv Henriette Jacobsen trakk fram Helbergs engasjement som gir ringsvirkninger langt utenfor Østfolds grenser.

Sten Johnny Helberg og juryformann Siv Jacobsen (i midten) flankeres av gode støttespillere i Kytlotteriet.

  • Sten Johnny Helberg har satt forurensingen i havet og i kystlandskapet på agendaen både i Østfold, nasjonalt og internasjonalt. Havets strømninger er grenseløse. Derfor er det faktisk ikke å overdrive når vi sier at initiativet Sten Johnny Helberg har tatt, er et tiltak som gir positive ringvirkninger over hele verden, sa hun i sin tale til prisvinneren.

Aktuell link