desember 07

THÅSTRÖM TIL MÅNEFESTIVALEN

-Hællemåne! En drøm er gått i oppfyllelse skriver festivalledelsen i en ny melding.

I utallige år har vi kjempet for å få rockelegenden, poeten og ikonet Thåström til Månefestivalen. Spydspissen fra legendariske Ebba Grön og Imperiet står på scenen under Månefestivalen lørdag 28. juli.

Rockestjerne

Sveriges utvilsomt største rockstjerne. Med en fortid i bland annet Ebba Grön och Imperiet har han vært høyaktuell i fire tiår, og fortsetter kontinuerlig å berøre och utvikle sin Europablues till neste nivå.

Thåström har etablert solokarrieren som sin mest spennende och kreative æra. Til tross for at hans musikalske oppskrift har vært kjent i lang tid fortsetter han å henføre sin stadigt voksende fanskare på et vis som bare et virkelig ikon kan. Det er kanskje ikke så rart; han har vunnet mange Grammis, er stadig hyllet av kritikerne og er en artist som har en enestående posisjon både i Sverige og resten av Norden.

I høst

Tidigere i høst kom albumet ”Centralmassivet” som i stor grad er innspilt i det i legendariske Hansa Tonstudio i Berlin – ikke overraskende gikk skiva rett inn som #1 på albumlisten. Både fans och kritikere var enige;»Ikke alle artister som har vært aktive i 40 år kan hevde at det nyeste materialet også er det sterkeste, men Thåström er en av dem”, som Uppsala Nya Tidning oppsummerte i sin omtale.

Live

Hans livekonserter foregår i grenselandet mellom fantasi och virkelighet – en tung och nådeløs musikalisk upplevelse som stadig overrasker. Nesten 100 000 billetter ble solgt på turneén i Sverige nå i høst. Seks utsolgte konserter på rad på Cirkus i Stockholm. Stor oppmerksomhet også i nabolandene.

«Han har satt en nästan omöjlig standard för andra att följa, långt från alla kommersiella spelregler. Ingen annan svensk rockartist har i 38 år haft en lika hög verkshöjd. Och han är tack och lov inte färdig ännu. Det är bortom imponerande. Det är, i ordets allra finaste och ursprungliga betydelse, unikt.»

– Markus Larsson, Aftonbladet