desember 08

Trenger hjelp til å forske på peanøttallergi. Inviterer barn og unge..

Peanøtter skaper bekymring hos mange. Men trenger de å være så engstelige for peanøtter i forhold til allergi?

Inviterer

Bente Krane Kvenshagen som er forsker tilknyttet Sykehuset Østfold, inviterer i samarbeid med flere forskere barn og ungdom i alderen 5 til 18 år til å delta nasjonalt i forskningsstudie skriver sykehuset på sine nettsider.

Hvor farlig

Hvor farlig er det for personer med peanøttallergi å være i samme rom som en åpen pose med peanøtter? Nettopp det ønsker forsker Bente Krane Kvenshagen å finne svaret på, i samarbeid med en forskergruppe som består av barneleger fra diverse sykehus og legesentre rundt i Norge. Mange fagfolk er i tvil om hvor farlig det er for alvorlige peanøttallergikere å oppholde seg i umiddelbar nærhet av en åpen pose peanøtter.

Flere deltakere

Kvenshagen som har jobbet på barneavdelingen i Sykehuset Østfold i 27 år, er tilknyttet SØ som forsker. Hun jobber nå som spesialist i barnesykdommer ved privatklinikken Best Helse Nordstrand, og har jobbet mye med matallergi og også peanøttallergikere i 25 år.

  • Vi trenger absolutt flere deltakere, så det er bare til å melde sin interesse, sier Kvenshagen.

Så langt er 125 deltakere inkludert i studien, men målet er å få med 1200 barn i alderen 5 til 18 år i forskningsprosjektet.  I Østfold er barnelege Espen Kolsrud ved Sarpsborg spesialistsenter og lege Sabine Sandweg-Zähler ved Astma- og allergiklinikken Vestsiden i Fredrikstad, de to som tar imot nye deltakere til studiet.

Her kan du lese mer på sykehusets nettsider / foto via sykehuset Østfold