desember 18

Mike Scott med sitt irsk-skotske folkrock band avslutter Månefestivalen 2018..

Mike Scott med sitt irsk-skotske folkrock band The Waterboys avslutter Månefestivalen 2018 skriver festivalstaben i en melding. Fra før er følgende bekreftet: Thåstrøm, Bernhoft, Hellbillies og Bel Canto.

The Waterboys

The Waterboys ble dannet i 1983 av Mike Scott som hele tiden har vært kjernen i bandet, og The Waterboys sin historie er egentlig Mike Scott sin musikalske reise gjennom ulike landskap, både musikalsk og geografisk, hvor ulike musikere har bidratt i korte og lengre intervaller. Reisen gikk både via Skottland, Irland, England, USA og musikalsk som Big Music, Rock and Roll, Irsk og Keltisk Folk Music, Folkrock, Blues, Soul og Funky Pop.

Listen av musikere som har vært med i The Waterboys er svært lang og har passert ca. 80 personer. En mulig verdensrekord.

Liveband

The Waterboys har alltid vært et utmerket live-band, og Mike Scott sitt mål har vært at de ikke skal være repetitive. Mengden av skiftende bandmedlemmer har også ført til stadig nye versjoner og nyanser i lydbilder, hvor spillelister og sanger har vært i konstant endring, akkurat som The Waterboys selv.

Foto / presse / Månefestivalen