desember 21

Fra skoleåret 2018/19 vil WANG drive ungdomsskole for idrettsinteressert ungdom i Fredrikstad..

Fra skoleåret 2018/19 vil WANG drive ungdomsskole for idrettsinteressert ungdom i Fredrikstad.

WANG Toppidrett har drevet skole for elever i den videregående skolen i byen siden 2011, og er glad for å kunne gi et tilbud på ungdomsskoletrinnet også. Skolen vil starte opp med en 8. klasse det første skoleåret, og gradvis bli bygget opp over tre år til å ha elever på alle de tre klassetrinnene skriver WANG i en melding.

Fredrikstad stadion

WANG Ung vil, i likhet med WANG Toppidrett, holde til i moderne lokaler på Fredrikstad Stadion. Mens skolen vokser seg inn i egne, nye lokaler vil det gjøres om i området til den videregående skolen, slik at ungdomsskoleelevene får egne og egnede rom for sin skoleaktivitet. Her vil de få undervisning av topp motiverte lærere.

Trening

Elevene ved WANG Ung vil trene fire økter i uka i skoletiden. WANG-skolene jobber tett med Olympiatoppen og vi baserer vår trening på deres utviklingsfilosofi for utvikling av unge utøvere. Samtidig hentes det inspirasjon fra ny forskning og praksis. Treningen vil for det meste bestå av generell basistrening, skadeforebyggende trening og spesifikk basistrening, men en økt i uka legges det opp til at treningen skal være noe mer idrettsspesifikk for noen av idrettene.

-Gleder oss

«Vi gleder oss til å komme i gang, og er stolte av å kunne gi idrettsungdom dette tilbudet i Fredrikstad. Samtidig er vi spente på interessen – selvfølgelig», sier Petter Wilhelmsen. Han er rektor og daglig leder ved WANG Toppidrett, og vil også ha disse rollene ved WANG Ung. Assisterende rektor ved WANG Toppidrett, Trine Ruud, vil ha det pedagogiske ansvaret for ungdomsskolen. Hun forteller at det vil bli et informasjonsmøte for alle interesserte i WANGs lokaler i Fredrikstad Stadion 17. januar 2018.