desember 24

Dette søkte vi mest på hos FINN i 2017..

Årets FINN-lister viser at nordmenn fortsatt elsker sofa og småbruk, at Oslo er tilbake i eiendomstoppen og at Trondheim, pick-up og kjøkken er blant årets nykommere skriver nettstedet i en oppsummering,

Sofa og småbruk

  • Det er ikke overraskende at sofa og småbruk fortsatt topper listen over mest brukte søkeord på FINN, også i året som har gått. Småbruk representerer jo drømmeren i oss, mens sofa kommer som et resultat av nordmenns interesse for oppussing og utskiftning av møbler, sier Kristine Eia Kirkholm, PR- og informasjonsansvarlig i FINN.no:
  • Andre ting, som sportsutstyr, er mer sesongbetont. Det vi ser er at søkene spenner bredt, og det er mange morsomme, fine og rare ting som søkes etter, fortsetter hun.

FINN har laget en oversikt over hva vi søker mest på. Mens sofa, småbruk og sykkel fortsatt er blant de mest brukte og mest stabile søkeordene på FINN, har campingvogn klatret tre pallplasser siden i fjor og gått forbi både hybrid, Tesla og innbytte som det mest populære bilrelaterte søkeordet.

Fall i boligpriser preger søk

Eiendomssituasjonen i Oslo gir tydelig utslag i søkene på FINN eiendom. I fjor førte eiendomsmangel og høye priser til at Oslo falt på søkelistene og havnet på en sjetteplass. Årets boligprisfall ser imidlertid ut til å ha hatt en effekt på dette, og flere drømmer igjen om å bo i hovedstaden, som har klatret opp til andreplass over årets mest populære søkeord på FINN eiendom. Mens Lillestrøm og Jessheim har klatret henholdsvis én og fire plasser, er både Trondheim, Drammen, Fredrikstad og Bergen nye på listen med en femte, åttende, niende og tiendeplass.

Campingvogn og innbytte

Campingvogn har økt betraktelig i popularitet de siste årene, og troner nå helt på toppen av listen over de mest brukte bilrelaterte søkeordene på FINN i 2017. AMG har klatret én plass fra i fjor til årets andreplass, mens både Tesla og Hybrid (fjerde- og femteplass) må se seg slått av innbytte, som er årets klatrer – opp seks plasser. Cabriolet og pick-up er årets nykommere, mens hengerfeste har gått fra øverst i fjor, til nederst i år, med en tiendeplass.

Møbler, merker og moderne teknologi
På topplisten for FINN torget finner vi sofa, etterfulgt av sykkel, hagemøbler og spisebord. Mens de to første holder samme plassering som fjoråret, har både hagemøbler og spisebord klatret henholdsvis to og fem plasser opp fra 2016. Fire av søkeordene på topp ti er møbelrelaterte, deriblant kommode, som er nykommer på listen sammen med kjøkken. Merkene Louis Vuitton, iPhone 6 og Rolex har falt litt på listene (ligger på henholdsvis sjette, niende og tiendeplass), men er fortsatt på topp ti-listen og viser at mange bruker FINN til å finne drømmeproduktene sine. TV holder seg stabilt fra i fjor.

  • Det er så kult at mange bruker FINN som et annenhåndsmarked for eksklusive merkevarer. Det som legges ut til salgs er ofte svært pent brukt, og gir gode muligheter til å få tak i både dyre og eksklusive produkter, som man kanskje ellers ikke hadde hatt muligheten til å kjøpe. Det er “Like bra brukt”, sier Eia Kirkholm.

Spania er reisefavoritten

Spania er fortsatt på reisetoppen blant nordmenn, og er det mest brukte søkeordet – og mest bestilte –  både når det gjelder flybilletter og pakkereiser, etterfulgt av henholdsvis Storbritannia og Hellas.

Når det gjelder feriehus- og hytter, er det åremål (førsteplass), Trysil og Hafjell som topper listen, mens Hemsedal har gått ned én plass og Sjusjøen er årets nykommer på en femteplass.