desember 27

Disse julegavene havner på FINN..

Så langt i romjulen har det blitt lagt ut flere hundre privatannonser som inneholder ordet «julegave» på FINN torget. Telefoner, hodetelefoner og klokker er blant julegavene som selges på FINN torget etter julaften opplyser selskapet i en melding.

Tredje juledag

Tredje juledag er kjent som den store byttedagen når det gjelder julegaver. Men stadig flere nordmenn dropper å bytte gavene de ikke trenger eller ikke ønsker å beholde, og legger dem heller ut for salg på FINN torget.

Så langt i romjulen (julaften, første juledag og andre juledag) har det blitt lagt ut 448 privatannonser med ordet «julegave» i teksten på FINN torget.

Til sammenligning ble det lagt ut 342 privatannonser med «julegave» i teksten på Torget i samme periode fjor, som tilsvarer en økning på 30 prosent fra 2016 til 2017.

  • Romjulen er en god anledning til å gjøre et kupp på ubrukte ting. Mange får julegaver de ikke trenger, noe som genererer flere annonser med ubrukte varer i dagene etter julaften, sier kommunikasjonsansvarlig i FINN.no, Kristine Eia Kirkholm.

3 av 4 har fått gaver de aldri har brukt
Ifølge FINNs juleundersøkelse (gjennomført av Norstat) oppgir 3 av 4 respondenter at de har fått julegaver de aldri har brukt. Aktiviteten på markedsplassen FINN torget i romjulsdagene viser at mange legger ut disse gavene til salgs, fremfor å bytte i butikk.

  • Noen får gaver som er kjøpt i andre byer, eller de er kjøpt på salg og kan ikke byttes. Aktiviteten på Torget viser at det er et solid marked for videresalg, sier Eia Kirkholm.

Tall fra Torget viser i tillegg at det er særlig innenfor kategoriene «telefoner og tilbehør», samt «lyd og bilde» det legges ut flest julegaver.