januar 04

H.K.H. Kronprinsen besøker Borregaard og Vang skole i Rygge..

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen. Foto: Jørgen Gomnæs / Det kongelige hoff.

Besøker Østfold

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøker Borregaard i Sarpsborg og Vang skole i Rygge torsdag 18. januar opplyser Fylkesmann i Østfold.

Borregaard

Under oppholdet i Sarpsborg vil Kronprinsen besøke driftssenteret, forskningssenteret og hovedkontoret på Borregaard. Kronprinsen besøker med jevne mellomrom store, norske bedrifter for å lære om hvordan de arbeider, om muligheter og utfordringer knyttet til deres virksomhet. Borregaard-besøket er et ledd i dette.

Vang skole

På Vang skole i Rygge vil Kronprinsen få treffe engasjerte barn og unge. Skolen er med i Ungt Entreprenørskap (UE), og en av elevgruppene har kommet til finalen i konkurransen «SMARTingen» i 2018 med sitt prosjekt «Klimahjelperne». Vang skole er dessuten spesiell fordi skolen har et ressurssenter for barn med store sammensatte vansker for barn fra hele Rygge kommune.

Skolen er den første skolen i Rygge som sertifiseres som helsefremmende skole og jobber aktivt med helsefremmende arbeid og læring gjennom bevegelse.

Under besøket på Vang skole vil kronprinsen få en omvisning og orientering om skolens bruk av digitale hjelpemidler i undervisningen, elevprosjekter i Ungt entreprenørskaps konkurranse «Smartingen», ressurssenteret for barn med spesielle behov, og aktiv læring gjennom bevegelse.