januar 06

Mye «grasrot-penger» til Østfold. Sarpsborg 08 og Lions Fredrikstad blant de som mottar mest..

NY REKORD: Anne Helseth har ansvaret for Grasrotandelen i Norsk Tipping. Foto: Lars Hulleberg, Norsk Tipping

455 millioner

455 millioner kroner er fordelt av Norsk Tippings kunder til lokale lag og foreninger i løpet av 2017. Grasrotandelen øker fortsatt og er nå klar for en skikkelig vekst i 2018 opplyser Norsk Tipping.

Grasrotandelen har vokst år for år etter hvert som stadig flere, både foreninger og spillere, oppdager de mulighetene ordningen gir. Økningen fra 2016 er på 7 millioner kroner, og over 30.000 lag og foreninger kan nå motta støtte gjennom Grasrotandelen.

  • Antallet grasrotgivere nærmer seg 1,1 million og stadig flere foreninger har mobilisert for å verve givere, sier Anne Helseth, ansvarlig for Grasrotandelen i Norsk Tipping.

Østfold

Det er mange lag og organisasjoner som tar i mot gode penger. Lions Fredrikstad er en av de som mottar mest penger. Sarpsborg 08 ligger også veldig høyt oppe.

Her kan du sjekke ut detaljer / tall for alle som mottar penger. Fylkesvis

Vålerenga Fotball

Vålerenga står som vanlig øverst på lista. I 2017 fikk klubben 3 millioner kroner i bidrag fra grasrotgiverne. Det er nesten én million mer enn nummer to, som er Lions Club Fredrikstad og halvannen mer enn nummer tre, Foreningen for omplassering av dyr.

  • At så mange velger å støtte oss gjennom Grasrotandelen er vi svært takknemlig for. Nok en gang mottar Vålerenga mest grasrotmidler, og det betyr at klubben betyr mye for mange, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Morten Grødahl og legger til:

– Alle midlene som kommer inn via grasrota øremerkes breddefotballen i klubben, og for oss betyr det at vi i 2017 har kunnet bygge og rehabilitere baner for over 6 millioner kroner. Vi har planer om å bygge klubbhus også, og håper derfor at folk fortsatt ønsker å støtte oss i årene som kommer. Grasrotandelen betyr at vi fortsatt kan satse på og jobbe med talentutvikling for både gutter og jenter i de yngre avdelingene.

Her er topp ti-lista for hele landet