januar 09

«Sparetips» fra politiet..

Brukte du mye penger rundt jul og nyttår? Her er et tips fra Politidirektoratet om hvordan du kan spare penger resten av året.

Økte satser

Fra 1. januar økte satsene for forenklet forelegg i trafikken. Det betyr at det er blitt dyrere å bli tatt for å bryte fartsgrensene på norske veier. Kjører du 25 km/t for fort i en 60-sone så koster det nå 8 500 kroner. Kjører du 30 km/t over i same sone, så mister du førerkortet. I en 70-sone er høyeste sats 10 200 om du kjører 35 km/t for fort.

Førerkortet mister du når du kjører 40 km/t over hastighetsgrensen. I 90-sonen er forelegget 10 650 kr om du kjører 40 km/t, og førerkortet ryker om hastigheten er mer enn 40 km/t over fartsgrensen.

Husk at om du kjører med tilhenger, så kan du ikke kjøre over 80 km/t selv om fartsgrensen på veien er høyere.

Spare

  • Du kan spare mye penger ved å holde fartsgrensene. Men det viktigste er at du ved å holde fartsgrensene bidrar til økt sikkerhet i trafikken, noe som sparer liv, sier seksjonssjef Elisabeth Rise i Politidirektoratet

Aktuell link / foto via Politidirektoratet