januar 20

Felles løft for toppidretten i Østfold. Olympiatoppsenter..

Tore Øvrebø (Olympiatoppen), Linnea Gutubakken og Millie Bateman. Foto via Østfold fylkeskommune

Felles løft

Torsdag signerte Østfold fylkeskommune, Idrettsforbundet og Olympiatoppen Øst en avtale om opprettelse av et olympiatoppsenter i Østfold. Senteret skal ligge på Værste i Fredrikstad opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel.

Signeringen ble foretatt av Andreas Lervik, leder av næringskomiteen i Østfold fylkeskommune, toppidrettssjef Tore Øvrebø fra Olympiatoppen og organisasjonssjef Toril Johansen fra Østfold Idrettskrets. Senteret blir det åttende i landet.

– Dette senteret vil gi mange muligheter for alt fra breddeidrett til spiss. Det vil gi et tilbud lokalt, med olympiatoppen som faglig ansvarlig. Med et slikt senter liggende lokalt, vil talentene kunne bli boende hjemme lenger. Jeg vil berømme Østfold for å ha fått til denne avtalen på så kort tid – her har det gått rimelig raskt, sier idrettspresident Tom Tvedt, som hadde blitt med til Toppidrett på St. Olav for å bli med på avtalesigneringen.

Andreas Lervik, Toril Johansen og Tore Øvrebø signerer avtalen om olympiatoppsenter i Østfold. Foto via Østfold fylkeskommune, Fredrik Norland

Kortreist læring

Med et olympiatoppsenter i Fredrikstad vil veien til ekspertise og muligheter kun være noen snaue kilometer unna, både for toppidrettselever og lag/ foreninger. Stort mer kortreist blir det ikke.

Aktuell link