januar 25

Her er norsk designs fremtid..

Med en ny dokumentarserie om norske designstudenter tar NRK ung virkelighet og norsk design på alvor.

THIS IS IT – DESIGNERDRØMMEN

Eldbjørg Sved Skottvoll, Aleksander Sahr, Elnaz Gargari, Sigurd Braathen Dalen, Alva Brosten, Lars Terje Gudem Hansen og Thalia Steffensen. NRK følger sju unge, norske designerspirer i sin nye serie.

Serien

Siden høsten 2016 har NRK vært i produksjon med serien «THIS IS IT». Den handler, om unge mennesker med store muligheter og et indre forventningspress. Og den handler om norsk mote i en spennende fase full av nytenking, nysatsinger og selvtillit skriver NRK i en melding.

– Det er enormt modig av disse unge designerne å slippe oss så tett innpå dem i denne sårbare fasen, hvor både den kreative drømmen, men også selve livet står på spill, sier regissør Christian Scharning.

DESIGNSPIRE: NRK følger sju studenter fra KHIO. Elnaz Gargari er en av dem. Hun ble tatt ut til talentkonkurransen Designers Nest under Copenhagen Fashion Week høsten 2017, hvor hun som første norske noensinne vant 1. plass.

Usikker fremtid i vente

Gjennom åtte episoder følger NRK sju unge designerspirer fra Kles- og kostymedesign ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHiO).

– Det er uhyre vanskelig å komme inn på dette studiet, og en høyst usikker fremtid venter designspirene i det «virkelige livet» etter endt utdanning, sier Scharning.

Overgangen fra studenttilværelsen til arbeidslivet er tøff for de fleste, og for flere rommer denne tiden dyp eksistensielle kriser.

– Disse studentene jobber med de store spørsmålene: Hvem er jeg? Hvordan vil jeg leve mitt liv? Å få lov til å lage TV om nettopp dette har vært dypt givende på så mange plan.

KUNSTHØYSKOLEN I OSLO: NRK følger studentene Alva Brosten, Elnaz Gargari, Eldbjørg Sved Skottvoll, Sigurd Braathen Dalen, Lars Terje Gudem Hansen, Aleksander Sahr og Thalia Steffensen på Kles- og kostymedesign.

Følger studenter i over ett år

«THIS IS IT» følger studentene fra det siste semesteret på skolen og over ett år inn i fremtiden. Kommer de til å greie å fullføre sin Bachelor, og hva venter dem av muligheter, skuffelser, mestringer og livserfaringer i perioden etter endt utdanning?

– At norsk mote samtidig når nye høyder, gjør at dette er en serie som vi er sikre på at folk vil ha, sier Scharning.

Sendes

Serien er en av NRKs storsatsinger i den unge målgruppa våren 2018 og skal etter planen ha premiere 9. april.

Foto via NRK