februar 01

Fredrik er årets lærling i Østfold. På Borregaard..

19 år gamle Fredrik Hansen har «alltid» visst at han vil bli kokk. Nå er han kåret til «Årets lærling» i Østfold. Foto via Østfold fylkeskommune.

Utrolig artig

  • Dette var utrolig artig og veldig overraskende, sier Fredrik Hansen.

19-åringen fra Askim gikk ut fra Mysen videregående skole på kokkelinja i 2016, og har siden august 2016 jobbet som lærling i kokkefaget på kurs – og konferansesenteret på Borregaard hovedgård opplyser Østfold fylkeskommune.

Nå kan han titulere seg med den gjeve prisen «Årets lærling/lærekandidat 2017». Avgjørelsen ble offentliggjort i Yrkesopplæringsnemnda 1. februar.

Imponerer arbeidsgiver

For Hansen har rukket å gjøre et svært godt inntrykk på arbeidsgiveren i lærlingtiden.

  • Fredrik er en hardtarbeidende blid gutt. Han er veldig faglig interessert, og gjør en stor innsats på vårt kjøkken hver dag. Han konkurrerte både i Østfoldmesterskapet og i NM i fjor. Han ble Østfoldmester på nytt i 2017, og konkurrerer i østlandsmesterskap og NM også i 2018.Han har lagt ned store mengder trening i forbindelse med disse konkurransene, Imponerende! Fredrik er en gutt som alle på Borregaard hovedgård setter stor pris på, het det blant annet i begrunnelsen fra arbeidsgiver.

Ordene varmer for Fredrik Hansen, og forteller at han trives svært godt på hovedgården.

Han er heller ikke i tvil om at han har havnet på riktig hylle når han har valgt å satse på kokkefaget.

  • Jeg har egentlig hatt lyst til å bli kokk helt siden jeg var liten. Jeg har alltid vært glad i å lage mat. Nå har jeg fått enda mer motivasjon, smiler han.

– Utmerket seg spesielt

Fylkets lærebedrifter har vært invitert til å nominere kandidater til kåringen av Østfolds «beste» lærling eller lærekandidat. Ved fristens utløp hadde hele 35 forslag kommet inn, fordelt på 33 lærlinger og 2 lærekandidater i 18 ulike fag.

Her kan du lese mer

Prisutdeling

Selve prisutdelingen finner sted på fylkestingets møte 15. februar 2018.