februar 09

Sesongpremiere for «Åsted Norge»..

Programleder Jens Christian Nørve har med seg en ekspertgruppe bestående av forsvarsadvokat John Christian Elden, tidligere politileder Hanne Kristin Rohde og tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen. På bakrommet sitter også politistudentene klare til å ta imot tips fra seerne.

Ny sesong

Nå starter en ny sesong med jakt på forbrytere og uoppklarte saker. Jens Christian Nørve, politiet og ekspertene vil ha tips fra dere seere skriver TV2 i en melding,

Mange saker

  • Vi gleder oss til å komme tilbake på skjermen. Vi har mange saker hvor vi vet at seerne våre sitter med løsningen. I tillegg har redaksjonen gjort egne undersøkelser i flere uløste drapsgåter. I en av sakene håper vi at vi kan komme nærmere et svar i løpet av denne sesongen, sier Nørve.

Åsted Norge sender direkte og har mange trofaste seere. Under hver sending ringer flere hundre seere inn med tips til politiet. I tillegg følger 150 000 personer Åsted Norge på Facebook.

Sesongpremiere

Mandag 26. februar kl. 21.40 på TV 2

Hjelpere

  • Seerne er politiets viktigste hjelpere. Deres øyner ute i hver krok av landet vårt har ført til at flere etterlyste personer har blitt pågrepet, sier Jens Christian Nørve.

Etter fire sesonger med Åsted Norge er minst 45 personer pågrepet etter å ha vært etterlyst i programmet. De aller fleste er tatt etter at seerne har gjenkjent personene. Flere av dem som har vært etterlyst er allerede dømt til fengsel. I desember i fjor ble en 35 år gammel lituaer dømt til tre år og seks måneders fengsel for grovt ran av en gullsmed i Trysil i 2016. Da mannen ble pågrepet fant de etterlysningen fra Åsted Norge lagret på telefonen hans.

  • Kriminelle ser også på Åsted Norge og følger med på hvem som blir etterlyst. Vi har også opplevd at en etterlyst svindler selv ringte inn under sending og meldte seg for politiet. Da han så bilde av seg selv på tv forstod han at leken var over. Ingenting er bedre, avslutter Nørve.