februar 14

Stor vinterferieutfart på Oslo lufthavn..

De neste to ukene er det mange som skal reise til og fra Avinor Oslo lufthavn på vinterferie. Her er noen gode tips og vink fra Avinor før den travle utfarten.

Mer bagasje

  • Det som kjennetegner vinterferien er at folk har med mer bagasje og mer skiutstyr. I tillegg er det en del flere reisende enn normalt, så vi anbefaler at man beregner litt ekstra tid og en litt større porsjon tålmodighet, sier kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen, som legger til:
  • De største utreisedagene er torsdag, fredag og søndag denne uken, samt fredag 23. februar og søndag 25. februar.

Ski sendes som spesialbagasje

Skiutstyr skal sendes som spesialbagasje, og de fleste selskap tar seg ekstra betalt for å sende skiutstyr som en del av bagasjen. Andersen anbefaler at man sjekker med flyselskapet man flyr med for å være sikker på regler for pakking og betaling.

  • Beregn også god tid til innsjekk, eventuell sending av spesialbagasje, sikkerhetskontroll og tiden man bruker å gå til gate. Skal du reise til land utenfor Schengen er det også lurt å beregne litt ekstra tid til passkontrollen, sier Andersen.

Selvbetjente løsninger på flyplassen

Om du benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, vær vennlig å påse at lange reimer, hemper eller stropper knytes sammen slik at de henger seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bagger. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Familieslusen er åpen

Om du reiser med små barn kan du benytte våre familiesluser som er godt merket. Det er totalt to familiesluser, en i hver del av avgangshallen.

  • Familieslusene er populære, og kan brukes av alle som reiser med barn under 12 år. Her kan man senke skuldrene og reise med samme puls som andre barnefamilier, forklarer Andersen.

Under er en oversikt over forventede trafikktall for Oslo lufthavn i vinterferien, avgang og ankomst:

Torsdag 15: februar: 82 645

Fredag 16: februar: 91 560

Lørdag 17: februar: 51 073

Søndag 18: februar: 81 743

Mandag 19: februar: 73 148

Tirsdag 20: februar: 64 173

Onsdag 21: februar: 71 066

Torsdag 22: februar: 79 055

Fredag 23: februar: 87 003

Lørdag 24: februar: 53 233

Søndag 25: februar: 90 176