februar 15

Bestill nytt førerkort på nett. 78 000 meldinger om tapte førerkort…

Har du mistet førerkortet ditt? Nå kan du enkelt melde fra på vegvesen.no og bestille nytt.

Hvert år mottar Statens vegvesen og politiet ca. 78 000 meldinger om tapte førerkort opplyser Statens vegvesen.

Før måtte du dra på trafikkstasjonen eller til politiet for å melde fra, nå kan du gjøre det enkelt på vegvesen.no.

  • Hvis førerkortet ditt er borte, må du melde det tapt. Om du ikke har funnet det igjen innen fire uker, kan du nå bestille nytt førerkort på nett, sier Bujar Llukaj i Statens vegvesen.

Det er ulovlig å kjøre uten å ha med førerkortet i Norge. Blir du stoppet blir det 500 kroner i gebyr.

Noen unntak

Selv om de aller fleste kan melde førerkortet tapt på nett, er det fortsatt en del som må møte på trafikkstasjonen for å bestille nytt etter de fire ukene.

  • Dette gjelder blant annet hvis førerkortet ditt er utstedt før 1.1.2012, du har byttet navn eller dine førerkortklasser har utløpt og må fornyes, forklarer Llukaj.

Midlertidig kjøretillatelse

Når du melder førerkortet tapt på vegvesen.no/dinside, får du en midlertidig kjøretillatelse. Printet ut og sammen med legitimasjon er den gyldig for kjøring i Norge, Sverige, Danmark og Finland og i opptil tre måneder.

Flere digitale tjenester

De siste årene har Statens vegvesen jobbet digitalisere flere av sine tjenester. I tillegg til å melde tapt førerkort, kan du blant annet også melde tapt vognkort, levere salgsmelding, bestille time til oppkjøring og finne oversikt over kjøretøyene dine på vegvesen.no/dinside.