februar 22

Klar for sin 12. sesong med «Trygdekontoret». Høyrisikomødre..

Thomas Seltzer er tilbake med både glimt og rusk i øyet. Årets sesong starter bak murene på Bredtveit kvinnefengsel i Oslo og ender bak murene på Paradise Hotel i Mexico skriver NRK i en melding.

Rører i samfunnsgryta

Man løser ikke problemer ved å ikke snakke om dem, og man blir ikke klokere uten å spørre. I «Trygdekontoret» rører Thomas Seltzer i samfunnsgryta. Gjennom åtte episoder skal ulike former for fangenskap, #metoo, sosiale medier og propaganda, moderne avhengighet, tjukkaser og svenske tilstander ses på med skråblikk gjennom Seltzers briller.

Tre av programmene er dokumentarepisoder, fem er studiodebatter. Det blir selvfølgelig også et gjensyn med Trygdebeistet, som i år har et nytt prosjekt på gang.

Sendes

NRK1 tirsdag 27. februar kl. 21.20

Høyrisikomødre

Sesong 12 av «Trygdekontoret» rulles i gang med en «spessial» fra Bredtveit kvinnefengsel i Oslo, et av Norges få høyrisikofengsler. I et halvt år har Seltzer fulgt livet bak murene og kommet tett på tre kvinner som er dømt for drap, vold og narkotika. Samtidig er de mødre som sitter adskilt fra barna sine. Hva er det som får folk til å utøve vold, og hvorfor er statistikken mellom kvinner og menn så forskjellig når det kommer til grov kriminalitet?

Sjekker inn på Paradise Hotel

Årets sesong avsluttes med at Seltzer får være med når et av Norges mest myteomspunne realityprogram spilles inn i Mexico. Hva er det som får unge folk til å ville la seg filme 24 timer i døgnet? Hvordan foregår produksjonen, og hva er det de som lager programmet egentlig er ute etter?