februar 23

Klare for fylkesmesterskap i yrkesfag..

Dyktige Østfold-elever skal neste uke konkurrere i fag som mediegrafikk, frisør, søm og design, kokk, servitør og konditor. Torsdag 1.mars braker det løs med fylkesmesterskap i World Skills på Glemmen opplyser Østfold fylkeskommune.

Høyne status

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som består av NHO, LO, Utdanningsdirektoratet, KS en rekke landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner. De arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning. Et av tiltakene er blant annet å arrangere skolekonkurranser.

Sterke kandidater

Og torsdag vil det altså være mye aktivitet og konkurranseinstinkt på Glemmen videregående skole.

Elevsenteret gjøres om til en arena for yrkesfag, noe som også er en fin markering av Yrkesfagenes år 2018.

Tre av konkurransene vil foregå i elevsenteret og skolens mediaelever vil sørge for livestreaming fra konkurransene som går i kjøkken og restaurant ut på storskjerm.

I år skal elever fra Halden, Mysen, Kirkeparken, Akademiet og Glemmen videregående skole konkurrere i fagene mediegrafiker, frisør, søm og design, kokk, servitør og konditor. Også elever fra fra Færder videregående skole i Vestfold deltar i konkurransen for søm og design.

Det er sterke kandidater som skal i ilden denne dagen og elevene har i lengre tid trent til 

*Vinnerne går videre til NM

*Fylkesmesterne går videre til skole-NM.

WorldSkills Norway inviterer til Skole-NM 2018 i samarbeid med Hedmark fylkeskommune, Trøndelag fylkeskommune, Telemark fylkeskommune og Håndverkskulen på Dovre. Skole-NM 2018 arrangeres i minst 26 yrkesfag og går av stabelen i uke 15, 16 og 17.

I fjorårets mesterskap tok Østfold i alt sju NM-medaljer, restaurant- og matfag tok to av disse.

Kjente dommere

I årets konkurranse har man fått svært kjente dommere til å bedømme elevene på Glemmen videregående skoler. For kokkfaget blir det Kjell Patrick Ørmen Johnsen (Norgesmester 2017 i kokkefaget) og Wenche Andersen fra TV 2. I de andre fagene finner vi dommere fra Bergans of Norway, opplæringskontorene for småfag, frisør og design- og håndverksfag og flere kjente folk fra de ulike bransjene.

Krevende oppgaver

Likt for alle er at oppgaven består en del som er forberedelser gjort på forhånd, og en del som er gjennomføring som utføres på konkurransedagen. Det er krevende oppgaver innen den korte tidsrammen de får.

Konkurransene for kokkene består i å lage toretters middag med suppe og hovedrett. Servitørene skal dekke bord, lage drinker, flambere scampi og pannekaker og transjere laks ved bordet til gjestene. Konditorene skal lage to kaker, frisørene lager langthårsoppsett, tekstilelevene skal sy en jakke og mediegrafikerne skal lage logo, grafisk profil, folder og profileringsartikler.

Arrangementet er åpent for alle.

Slik ser programmet for dagen ut

*Åpning ved rektor Pål André Ramberg  – klokken 8.30

*Konkurransene starter fra – klokken 9.00

*Premieutdeling – klokken 15.15

Aktuell link

Foto via Østfold fylkeskommune