februar 27

Kuldesjokk for bilene – flere trenger starthjelp. Tips..

Kulda gjør at mange sliter med å få start på bilen. Mandag var pågangen dobbelt så stor for å få veihjelp som for en uke siden, opplyser kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If. (Foto: If)

Kuldesjokk for bilene

Streng kulde førte til starttrøbbel for mange biler mandag. Forsikringsbransjen merker økt pågang opplyser If i en melding.

Forsikringsselskapet If melder om en dobling av antallet telefoner inn til selskapet for å få veihjelp sammenlignet med forrige mandag. De fleste som kjører bil har tilgang til veihjelp som en del av kaskoforsikringen.

– Det ble en kald start på morgenen for mange som skulle ta bilen. Kulda har gjort sitt virkelige inntog mange steder i Norge nå, og meteorologene melder om kaldt vær framover også, fastslår kommunikasjonsrådgiver Sigmund Clementz i If.

Han regner med at etterspørselen etter veihjelp ikke kommer til å bli mindre utover i uka.

  • Nå går vedvarende kulde på startbatteriene løs, og de som har gamle batterier sliter nå, sier han.

Mange korte turer i nærmiljøet gjør ikke godt for batteriet.

– Småkjøring under én mil gir batteriet dårlige muligheter for å lade seg opp igjen. Hvis bilen står ubrukt lenge, merkes det også godt, sier Clementz.

Han sier også at det kan være lurt å redusere litt av belastningen på batteriet akkurat når du starter.

  • Radio, varmetråder og defrosting av frontrute er jo tilleggsfunksjoner du strengt tatt kan slå på rett etter at motoren er kommet i gang. Men gjør det før du begynner å kjøre. Å fikle med innstillingene på radioen eller klimaanlegget kan lett ta oppmerksomheten bort fra veien, sier han.