mars 10

Melodi Grand Prix i kveld..

Konfettikanonene er ladet og klare for Melodi Grand Prix – årets største musikkfest. Begivenheten sendes direkte fra Oslo Spektrum. Ti artister skal kjempe om å få representere Norge i Eurovision Song Contest i Lisboa.

Artistene som deltar i årets norske finale er..

Alexander Rybak: «That’s How You Write a Song»

Nicoline: «Light Me Up»

Rebecca: «Who We Are»

Charla K: «Stop the Music»

Alejandro Fuentes: «Tengo Otra»

Aleksander Walmann: «Talk to the Hand»

Stella & Alexandra: «You Got Me»

Vidar Villa: «Moren din»

Tom Hugo: «I Like I Like I Like»

Ida Maria: «Scandilove»

Sendes

NRK1 lørdag 10. mars kl 19.55

Programledere

Programlederparet Silya Nymoen og Kåre Magnus Bergh lover glitter og glamour, musikalske overraskelser og nostalgiske øyeblikk, i kjent MGP-tradisjon.

Men først og fremst skal de ti artistene fremføre låtene sine. Årets finalister er valgt ut blant over 1200 innsendte bidrag.

Internasjonal jury og gullduell

Gullfinalen fra tidligere er i år blitt til en gullduell. I fjor ble det innført en ordning med et utvalg europeiske juryer, og denne videreføres i år. I første omgang av stemmegivningen teller de europeiske jurystemmene og publikumsstemmene 50 prosent hver, men så er resten opp til publikum.

De fire låtene med flest stemmer presenteres på scenen, og deretter stemmer seerne videre under låtsammendragene. Deretter stiller de fire finalistene opp i to par. Det er kun én artist som går videre fra hvert par, og kun disse to artistene fremfører sangen sin på nytt. Vi nullstiller stemmene etter at de fire er valgt, og det stemmes på nytt. Disse stemmene får artistene med seg videre inn i gullduellene.

Slik stemmer publikum

Avstemningen starter når første artist er i gang med sin låt, og varer frem til programlederne gir beskjed om at avstemningen er over. Publikum stemmer ved å sende artistens nummer i en tekstmelding til 26600.

Tolkes og tekstes for alle

Melodi Grand Prix-finalen blir tilgjengelig for alle ved at TV-kanalen NRK Tegnspråk tegnspråktolker og direktetekster sendingen. Der vil tolkene ha antrekk i stil med sangerne, og de tolker og oversetter sangene slik publikum har sett dem gjøre før.

Nytt i år er at MGP-showet også synstolkes for blinde og synshemmede. Synstolkingen blir sendt på radiokanalen NRK P13. Sarina Nachtnebel og Eskil Johnsen er godt forberedt og klare for å gi synshemmede en flott MGP-opplevelse.

Fotomontasje via NRK