mars 14

Sesongpremiere for «Hagen min». Besøker Vaterland..

SESONGENS FØRSTE HAGEBESØK: Besøket går til Fredrikstad, hvor sure druer blir nydelig marmelade. Her fotograf Camilla Næss sammen med Kjærsti Mass, Anders Christian Andersen og Helene Tornsberg.

Ny sesong

Det nærmer seg en ny sesong av «Hagen min». Her kan du bli med på en opplevelsesreise i folks hager. Programleder Heidi Sivertzen-Oksmo samler på hager og besøker en ny hver uke. Vi får følge hageeierne i deres forberedelser og prosjekter.

Heidi Sivertzen-Oksmo vokste opp i en stor hage omgitt av frukttrær og bærbusker. Som blomsterelskende, hageinteressert person er det rene drømmejobben å få jobbe med et hageprogram, etter mange år med harde turnuser som nyhetsjournalist på NRKs distriktskontor i Fredrikstad.

I sesong to får vi se strigla hager, krukkehager, bugnende eventyrlige hager og naturhager. Hagereisene går fra Arendal i sør til Nordkjosbotn i nord

– Fotograf Camilla Næss og jeg opplever veldig mye på våre hagereiser rundt om i landet. Dette er drømmejobben, samtidig er det knallhardt. Vi jobber ekstra mye på den tiden av året hvor folk flest liker å slappe av, nemlig om sommeren, sier hun.

Og etter mye hard jobbing er de nå tilbake med sesong to. Gjennom ni episoder besøker de forskjellige type hager, og vi møter engasjerte hageeiere med gode råd og tips å gi seerne.

– Det er et stort grønt mangfold der ute, sier Sivertzen-Oksmo, som gleder seg til å vise frem skattene de har funnet.

Første episode

Programleder Heidi Sivertzen-Oksmos første hagebesøk går til Vaterland i Fredrikstad, der hageeierne får til mye på liten plass. Vi setter georgineknoller og tester ut vannliljer i krukke. Gartner Steinar Johansen gir gode råd om beskjæring, mens snekker Stine Bjørnstad lager en redskapsbod. Kokk Dag Tjersland sørger for at Vaterlands sure druer blir nydelig marmelade.

Sendes

Første episode sendes mandag 26 mars kl.20.05, deretter sendes serien på tirsdager kl. 19.45

Foto / Input via NRK