april 05

Nexans’ fjerde og siste eksport kabellengde på vei til Skottland. Produsert i Halden…

Prosjektet for ilandføring av kraft fra Skottlands største offshore vindpark nådde nylig to viktige milepæler, først med vellykket testing av landkabelen på 400 kV og deretter med lasting av den siste kabellengden på leggefartøyet C/S Nexans Skagerrak ved Nexans’ fabrikk i Halden.

Nexans Halden

Nexans Halden har produsert sjøkabelen til Beatrice Offshore Windfarm i Skottland. Når vindparken kommer i drift i løpet av 2019, vil den kunne generere nok fornybar energi til å kunne forsyne over 450 000 britiske husstander med strøm opplyser selskapet i en melding.

Beatrice Offshore Windfarm, som etter planen skal være i full drift i løpet av 2019, er et samarbeidsprosjekt mellom SSE, Copenhagen Infrastructure Partners og Red Rock Power Limited, som er et britisk datterselskap av det kinesiske SDIC Power Holding Co. Vindparken ligger i Moray Firth og blir med sine 84 turbiner Skottlands største vindpark. Den kan produsere nok strøm til rundt 450 000 husstander.

Foto via Nexans