april 13

Gratis buss og tog til russen for 9. år på rad..

Det har blitt en flott tradisjon at Østfoldrussen får gratis kollektivtransport i russetiden. Bak initiativet står Østfold kollektivtrafikk, NSB og TIMEkspressen.

Hovedmål

Hovedmålet er en mer trafikksikker russetid og samtidig skape gode kollektivvaner. Tilbudet innebærer at russen kan reise gratis på alle lokale buss- og toglinjer fra 18. april til 18. mai. Busskortet kan også brukes på bestillingstilbudet Flexx og på TIMEkspressen innenfor Østfold opplyser Østfold kollektiv i en artikkel.

Høyt prioritert gruppe

– Vi har som målsetting at Østfold skal være et foregangsfylke i trafikksikkerhetsarbeidet, og vi skal fortsette å jobbe med gode kollektive og trafikksikre tilbud til ungdommen i fylket. Vi håper alle kommer seg trygt gjennom russefeiringen og at vi får fornøyde ungdommer på bussen og toget, også etter russetiden, sier Olav Moe og Terje Andersen, henholdsvis leder av samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune og driftskoordinator på Østfoldbanen for NSB.

Stor verdi på gratistilbudet til russen

– Dette er en flott gave fra fylkeskommunen og samarbeidspartene til russen og med et håp om at denne russefeiringen vil gå like bra som det gjorde i fjor. Totalt deles det i år ut 2700 gratiskort hvor bussdelen alene har en verdi på over 800 000 kroner. Det er laget et unikt reisekort med eget design, som deles ut før russetiden til alle videregående skoler, inkludert friskolene.

Gratiskortet:

  • er gyldig perioden f.o.m 18. april t.o.m 18. mai
  • fungerer som et vanlig busskort, men har et eget design
  • gir russen rett til gratis buss og tog på alle lokale buss- og toglinjer

  • kan også brukes på TIMEkspressen linje 3, 6 og 9

  • kan brukes på reise med Flexx. Bestillingsfristen må overholdes

  • gjelder kun internt i Østfold

Aktuell link

Foto / arkiv