april 13

Nakenbildejegeren..

Hver dag blir Mia Landsem kontaktet av jenter som trenger hjelp til å få slettet ulovlig delte nakenbilder. Mia har sine metoder og finner oftest ut hvem som har gjort det. For å få tilgang spiller hun rollen som kåt ung mann.

Sendes

NRK1 torsdag 26. april kl 19.45

Lite folk vet

Mia er skremt over hvor lite folk flest vet om ulovlig deling av bilder, hvordan det foregår og hva det kan føre til. I programmet forteller hun hvordan hun jobber for å stoppe synderne. Da er kunnskap om delingsplattformene og hvordan elektroniske spor kan sikres helt nødvendig. Mia er mest kjent for å ha hjulpet håndballspiller Nora Mørk med å spore opp den ulovlige delingen av bildene hennes.

Samtidig som personer som Mia jobber for å bevisstgjøre oss om farene, forskes det på nye teknologiske løsninger som kan gjøre det lettere å identifisere personer med falske profiler på nett. Blant annet kan man ta i bruk digitale fingeravtrykk som vi etterlater oss når vi skriver på et tastatur.

Om «Viten og vilje»

Per Olav Alvestad er programleder for denne serien, hvor håpet er i fokus. Hva kan vitenskapen hjelpe oss med for å løse de problemene som virker håpløse i dag?

Han gjør overraskende oppdagelser og finner mulige veier ut av uføret.

I sesong 2 er fedmekirurgi, varsling av snøskred, deling av nakenbilder på nett, synkende sædkvalitet og genterapi mot livstruende sykdommer tema.

Foto via NRK