april 14

Øvrig nyhetsbilde: Angrep flere mål i Syria..

USA, Storbritannia og Frankrike har angrepet flere mål i Syria i løpet av natten. Det melder de store nyhetskanalene lørdag morgen.

Samarbeid

-I samarbeid med Storbritannia og Frankrike, angrep USA tre kjemiske anlegg i Syria i natt opplyser NRK, som har ekstrasendinger lørdag morgen.

Aktuell link

-Vil få konsekvenser

USA, Storbritannia og Frankrikes angrep natt til lørdag tre mål i Syria. Russland sier angrepene vil få konsekvenser skriver Aftenposten.

Aktuell link

Aksjon mot syriske kjemiske våpen

  • Verden har stått samlet i fordømmelsen av kjemiske våpen siden grusomhetene under første verdenskrig. Frankrike, Storbritannia og USA sin aksjon mot Syria i natt er et klart signal om at bruken av slike våpen har konsekvenser. Fra norsk side forstår vi bakgrunnen for nattens aksjon. Enhver bruk av kjemiske stridsmidler er forbudt, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide i en melding fra Utenriksdepartementet.

Kjemivåpen

Frankrike, Storbritannia og USA har i natt gått til en begrenset aksjon mot mål i Syria. Aksjonen er rettet mot det syriske regimets kjemivåpenkapasitet. Målsettingen for aksjonen er å forhindre produksjon, spredning og bruk av kjemiske stridsmidler. Landene oppgir at bakgrunnen for aksjonen er det syriske regimets gjentatte bruk av kjemiske stridsmidler mot egen befolkning, nå senest i Douma 7. april.

Via Utenriksdepartementet

US, UK and France strike Syria

CNN / aktuell link