april 15

Jon Michelet er død. 73 år gammel..

Forfatter Jon Michelet er død, 73 år gammel. Det melder VG søndag formiddag.

Lørdag kveld

  • Han døde sent i går kveld, forteller forlagssjef Ingeri Engelstad i Oktober Forlag.

Kreft

Jon Michelet har de siste årene slitt med kreft og fikk i fjor sommer et tilbakefall

Jon Michelet

Jon Michelet (f. 1944) debuterte som forfatter i 1975 med romanen Den drukner ei som henges skal. Han har siden utgitt en lang rekke romaner, krimbøker, skuespill, en barnebok, ungdomsbøker, debattbøker og fem bøker fra VM i fotball fra 1982 til 1998 sammen med Dag Solstad. I sitt yrkesaktive liv har Michelet vært sjømann, bryggearbeider, journalist, forlagssjef i Oktober og redaktør av Klassekampen oppsummerer forlaget Oktober.

Krigsseilerne

De siste årene har Michelet hatt suksess med bøkene om krigsseilerne.

-Michelet har sterkt bidratt til at krigsseilerne har fått fokus på sin innsats under 2. verdenskrig skriver forlaget Oktober på sine Etter utgivelsen og mottagelsen av En sjøens helt-romanene har krigsseilerne for første gang fått en unnskyldning fra staten via tidligere Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Da VG i 2014 kåret de viktigste nordmennene siden 1814 i forbindelse med Grunnlovsjubileet, stemte leserne fram den ukjente krigsseileren som nr. 1 på lista. Dette hadde nok ikke skjedd uten Michelets bøker.

Oktober