april 17

185 elever har «Fame» som tentamen..

Løkkebakken, Jenny Hauge og Rawa Khaylani får en annerledes norsktentamen i år. Ingunn Grasto, teamleder ved Kruseløkka ungdomsskole, og Gisle Haus, kulturskolerektor, har samarbeidet for å få til dette. Foto via Sarpsborg kommune

185 elever

Under norsktentamen denne uka, skal 185 elever ved Kruseløkka ungdomsskole anmelde musikalen «Fame» opplyser Sarpsborg kommune på sine nettsider.

Vi snakker altså om musikalen som kulturskolen og Villekulla barne- og ungdomsteater nettopp har satt opp til fulle hus på Sarpsborg scene.

Hele skolen på førpremièren

Ingunn Grasto, teamleder ved Kruseløkka, tok initiativ til samarbeidet som nå har ført til en litt annerledes tentamensoppgave.

  • Jeg hørte om en skole som hadde gjort noe liknende i fjor, og ble gira av ideen. Derfor tok jeg umiddelbart kontakt med kulturskolerektor Gisle Haus, forteller Grasto.

Resultatet av samarbeidet er at hele Kruseløkka ungdomsskole i forrige uke fikk se førpremieren på «Fame». Og da måtte elevene på 9. trinn se forestillingen med et ekstra skjerpet blikk – siden dette også var grunnlaget for deres tentamensoppgave i norsk.

Besøk fra Aftenposten og Morgenbladet

Elevene har i forkant av dette lært mye om sjangeren anmeldelse. Her har musikkritiker fra Aftenposten Ida Habbestad – og scenekunstkritiker Anette Therese Pettersen fra Morgenbladet bidratt sterkt.

  • Gjennom flere undervisningtimer har disse profesjonelle kritikerne delt av sin kunnskap. Dette har vært veldig lærerrikt for elevene, sier Grasto.

Tentamen avholdes tirsdag den 17 april

Her kan du lese mer via kommunens nettsider / aktuell link