april 17

Også i år er det gratis deltakelse i «Sykle til jobben»-aksjonen for alle som bor eller jobber i Østfold..

Også i år er det gratis deltakelse i «Sykle til jobben»-aksjonen for alle som bor eller jobber i Østfold. Startskuddet går onsdag 19. april opplyser Østfold fylkeskommune i en artikkel,

  • Om du bor i Trøgstad, Eidsberg, Moss, Halden, Fredrikstad eller på Hvaler, spiller ingen rolle. Sykling er sunt, uansett. Å få flere til å sykle eller gå er en prioritert oppgave, både folkehelsemessig og for å skape bedre bomiljøer, sier fylkesordfører Ole Haabeth.

Her kan du  melde deg på: http://www.sykletiljobben.no/

Gratis deltakelse og vårpuss

Det er sykkelbyene Nedre Glomma, Moss Rygge, Askim Mysen og Østfold fylkeskommune som spanderer gratis deltakelse i «Sykle til jobben»-aksjonen for hele Østfold. Men det stopper ikke der.

I helgen kunne syklister i Fredrikstad og Sarpsborg få gratis vårpuss. Onsdag 18. april kan ansatte på fylkeshuset ta med seg sykkelen og få sjekket og smurt kjeder, vaiere og bremser. Det samme tilbudet gis også rundt omkring på de videregående skolene, men på andre datoer.

Kort om Sykle til jobben

Sykle til jobben arrangeres i 2018 for 45. gang. Målet er å få deg og dine kollegaer i form.

På landsbasis var det i 2017 hele 40.760 påmeldte deltakere, 34 5724 aktive deltakere. Disse tilbakela  til sammen 9.984.186 kilometer. Veksten i antall aktive deltakere sammenlignet med 2016 var over 15%.

Økt motivasjon og trening

En undersøkelse blant alle deltakere i 2017 viser at halvparten av deltakerne ble motiverte og trente mer. 50 prosent svarte at de en eller flere ganger i løpet av aksjonen lot bilen stå og 50 prosent sa at de hadde syklet mer. Hver person økte i snitt sitt aktivitetsnivå med en time per uke. Det er gode nyheter for folkehelsa!

Bra for arbeidsmiljøet, miljøet og helsa

Fysisk aktivitet er bra for arbeidsmiljøet, og aksjonen passer for enkeltdeltagere, små og store bedrifter. Man kan danne lag internt, og skape samhold og entusiasme om et felles mål. Ansatte blir sprekere, luftkvaliteten blir bedre og det blir mindre bilkø.

Gratis å delta – mange muligheter til å vinne 

Alle som registrerer seg og er aktive under aksjonen kan vinne alt fra treningsklær til eksotiske reiser. Premiene kan du lese mer om på Sykle til jobbens hjemmeside, der du også melder deg på:  www.sykletiljobben.no

Aktuell link