april 24

Disse medvirker i dramaserien «Wisting». Flere kjente ansikter..

Nils Hammer og William Westing. Foto: Dag Nordsveen / MTG

Disse medvirker i dramaserien Wisting

Innspillingen av Wisting er i full gang. Dramatiseringen av Jørn Lier Horsts krimbokserie har allerede avslørt store navn som Sven Nordin og Hollywood-stjernen Carrie-Anne Moss. Nå bekreftes flere skuespillere til serien som kommer på Viaplay og TV3 til neste år opplyser TV-selskapet i en melding.

Wisting blir en av Norges største dramaproduksjoner noensinne. Sven Nordin har allerede blitt bekreftet som William Wisting, og tidligere i år kom det fram at den tidligere The Matrix-stjernen Carrie Anne Moss vil ha en betydelig rolle.

Her er flere av de andre sentrale rollene i dramatiseringen av krimuniverset om William Wisting:

Thea Green Lundberg: Line Wisting

Thea Green Lundberg fikk sitt virkelige gjennombrudd i Okkupert på Viaplay i fjor høst. Nå er hun aktuell som Line Wisting, den 24 år gamle datteren til William Wisting.

– Jeg er veldig stolt av å være en del av dette prosjektet, jeg er heldig som får jobbe med så utrolig dyktige folk. Det er også en stor ære å få jobbe med Sven Nordin, forteller Thea Green.

Lars Berge: Benjamin Fjeld

Lars Berge gikk ut fra prestisjetunge The Juilliard School i New York i 2014 – som første nordmann noensinne. Han har hatt hovedrollen i filmen Cherry Pop og er i år aktuell i Magnus på NRK.

I Wisting spiller han Benjamin Fjeld – en fersk etterforsker i voldsavsnittet, som jobber tett Wisting.

– Å få lov til å være med på en produksjon av denne størrelsen er utrolig spennende, lærerikt og morsomt. Som skuespiller er jeg alltid interessert i hvordan man forteller historier, og på Wisting-produksjonen er det så mange dyktige mennesker i sving for å fortelle historien på best mulig måte at man lærer noe nytt hver dag, sier Lars Berge.

Mads Ousdal: Nils Hammer

Mads Ousdal er en godt etablert skuespiller som er fast engasjert ved Nationaltheatret. Mads har lang erfaring i ledende roller fra både scene-, film- og TV-produksjoner. I Wisting har han rollen som Nils Hammer – en etterforsker i voldsavdelingen.

Richie Campbell: John Bentham

Richard Campbell er en britisk skuespiller. Han er mest kjent for sine i seriene The Frankenstein Chronicles, og Waterloo Road.

I Wisting spiller han John – en av to FBI agenter som kommer til Norge for å assistere i etterforskningen, med en stor kjærlighet for kvinner, vin og mat.

Gard Eidsvoll: Frank Robekk

Gard Eidsvoll har en omfattende rolleliste fra teater, film- og TV-produksjoner og har også bred erfaring som regissør, scenograf, produsent og manusforfatter. Gard spiller karakteren Frank Robekk – en tidligere kollega av Wisting.

Thea Sofie Loch Næss: Linnea

Thea Sofie Loch Næss har tross sin unge alder medvirket i flere filmer og hadde i 2016 en sentral rolle i piloten til den nye HBO-serien «Mogadishu, Minnesota». I TV-serien Wisting spiller hun Linnea som er blogger og elev på videregående.

Ulrikke Døvigen: Christine Thiis

Ulrikke Døvigen har mange års erfaring fra ulike teatre, spillefilmer og TV-serier og kanskje mest kjent som Jentungen i Jul på Månetoppen. I denne serien spiller hun Christine Thiis, som er politiadvokat og jobber tett med Wisting.

Mariann Hole: Sissel

Mariann har bred og lang erfaring som skuespiller og har blant annet vunnet Heddaprisen for sin tolkning av hovedrollen i Frank Wedekinds Lulu. Marianne besitter rollen som rusmisbrukeren Sissel, og er samboer med Hammer.