april 30

Tusenvis av frivillige over hele landet er klare til å delta på tidenes ryddedugnad. Strandryddedagen..

Miloseconds rydder stranden Foto: Silje Faret / Hold Norge

Rekordmange frivillige vil ut og rydde!

Tusenvis av frivillig over hele landet er klare til å delta på tidenes ryddedugnad i Norge og Norden. Strandryddedagen 2018 finner sted lørdag 5. mai og er høydepunktet i Strandryddeuken som går fra 30. april til 6. mai opplyser «Hold Norge Rent» i en melding.

– Strandryddedagen er Norges største kollektive ryddedugnad, og i år opplever vi større interesse og engasjement enn noen gang, sier daglig leder i Hold Norge Rent, Lise Keilty Gulbransen.

Hittil er over 80 000 frivillige registrert i Hold Norge Rents ryddeportal, og det er gjennomført eller planlagt over 2 000 ryddeaksjoner.

– Målet er 100 000 frivillige ryddere i 2018, og vi håper det blir samlet inn dobbelt så mye avfall som i 2017, sier Gulbransen.

Mandag 30. april går startskuddet for Strandryddeuken 2018, og dette markeres med Norge Nå-sending fra Runde sammen med Hold Norge Rents ryddeekspedisjon.

Problem over hele Norge

Forsøpling er dessverre et problem over hele Norge både langs kysten og i innlandet, og Hold Norge Rent inviterer derfor alle til å delta i strandrydding.

– Det må ryddes på strender, øyer og holmer, under vann og i innlandet langs vassdrag og innsjøer, forteller Gulbransen.