mai 03

Begrenset framkommelighet på Fredrikstadbrua både torsdag og fredag. Kø..

Kun ett kjørefelt er åpent for trafikk på deler av Fredrikstadbrua torsdag og fredag ettermiddag/natt denne uka. Det blir mulig å passere for trafikk i begge kjøreretninger.

Det vil kun være ett kjørefelt åpent for trafikk over en strekning på 100 meter mot rundkjøringen på østsiden. Dette gjelder i følgende tidsrom opplyser Statens vegvesen

• Torsdag 3. mai fra klokken 17.00 til 23.00

• Fredag 4. mai fra klokken 17.00 til lørdag 5. mai klokken 06.00

  • Som en del av rehabiliteringen må vi skifte ut brufugene. For å få plass til å utføre jobben vil kun ett kjørefelt være åpent for trafikk over en strekning på cirka 100 meter mot rundkjøringen på østsiden, sier Stein Andersen, byggeleder i Statens vegvesen. – Vi tar halve veibanen nå, og må gjøre tilsvarende jobb for brufugen på den andre halvdelen av veibanen senere.

Beregn ekstra tid

Ved hjelp av manuell dirigering blir det mulig å passere Fredrikstadbrua i begge kjøreretninger, men det kan bli noe venting.

  • En slik begrensning for trafikken kan fort føre til køer, sier byggelederen. – Vi ber trafikantene vise ekstra hensyn til eventuelle utrykningskjøretøy som må passere mens det er innsnevringer på brua.

Det vil bli noe støyende arbeider.

  • Vi må blant annet pigge vekk gammel betong og det støyer en del. Vi gjør unna dette arbeidet så raskt som mulig på ettermiddagen og tidlig kveld, opplyser byggelederen.

Det er kun utstøping og montering av brufuger som vil foregå på natten.

  • Vi beklager ulempene dette arbeidet medfører for beboere og trafikanter i området, sier Andersen.

I rute

Det omfattende vedlikeholdsarbeidet på Fredrikstadbrua går etter planen.

  • Nå gjenstår i all hovedsak arbeider med noe rekkverksmontering, utskifting av en portal, rehabilitering av fire søyler under brua på vestsiden og asfaltering. Vi forventer å være ferdig med hele oppgraderingen i løpet av høsten 2018, opplyser Andersen i Vegvesenet.