mai 08

Eksamenstid for 240 000 elever..

I løpet av eksamensperioden skal 240 000 elever på 10. trinn og i videregående skole gjennomføre 275 000 eksamener i 408 ulike fag. Nå er det like før det starter opplyser Utdanningsdirektoratet i en melding.

Trekk av fag

Onsdag 9.mai kl. 0900 får elever på 10. trinn beskjed hvilke fag de kommer opp i. Elever på videregående må vente til tirsdag 15. mai kl. 0900 før de får beskjed om de kommer opp, og i hvilke fag.

Elevene i 10. klasse har første eksamensdag i matematikk onsdag 16. mai. Deretter går det slag i slag med sentrale eksamener til og med tirsdag 5. juni. Fylkeskommunen har ansvaret for muntlige og lokale eksamener.

Internett som hjelpemiddel i sju eksamensfag

I år åpner det opp for at elever på videregående skal kunne bruke internett i sju fag.

  • For at eksamen skal gjenspeile opplæringen, får elever og privatister tilgang til internett på eksamen i noen fag. Internett er et sentralt verktøy både på skolen og i hverdagslivet, og ikke minst i arbeidslivet som elevene skal forberede seg til, sier Marthe Akselsen, avdelingsdirektør i Utdanningsdirektoratet.

Tips til elever før eksamen

Utdanningsdirektoratet har skrevet et blogginnlegg til elever som skal ta eksamen. Her får de blant annet tips om forberedelsesdagen, om bruken av hjelpemidler og kildebruk.

http://udirbloggen.no/til-deg-som-skal-ta-eksamen-2/

Andre viktige datoer denne våren

• Første eksamensdag er onsdag 16.mai. Da skal 21 000 elever på 10.trinn ha eksamen i matematikk.

• Den største eksamensdagen er fredag 25. mai. Da skal omtrent 50 000 elever i tredjeklasse på videregående ta eksamen i norsk hovedmål. På grunn av stor interesse for norskeksamen, publiserer vi årets oppgave, som vi gjør hvert år, etter at eksamensdagen er over. Du finner den på https://www.udir.no etter kl.1500.

• Eksamen med internett som hjelpemiddel er torsdag 31. mai og fredag 1. juni. Her ser du hvilke fag det gjelder. https://www.udir.no/eksamen-og-prover/eksamen/apent-internett-til-eksamen-i-noen-fag

• Mandag 4. og tirsdag 5.juni avslutter yrkesfag eksamensperioden for de sentralt gitte eksamener. 12 100 elever tar 146 ulike eksamener disse to dagene. Blant de største yrkesfagene er tømrer, helsearbeider og renholdsoperatør.

Eksamensdatoer

Her finner du eksamensdatoer for sentralt gitt eksamen 10. trinn: https://www.udir.no/eksamen-og-prover/eksamen/administrere-eksamen/#datoar-grunnskolen

Her er eksamensdatoer for sentralt gitt eksamen videregående: https://www.udir.no/eksamen-og-prover/eksamen/administrere-eksamen/#datoar-vidaregaande